Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Juha od leće i ječma

Image



Sastojci:
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja (ili bilo kojeg drugog ulja ili maslac)
1 sitno nasjeckani crveni luk srednje veličine
2 mrkve, sitno nasjeckane
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
3 – 4 žlice koncentrata rajčice iz tetrapaka (poslužit će i dvostruki koncentrat rajčice, nasjeckana rajčica iz konzerve ili svježa nasjeckana rajčica)
1 šalica zelene ili smeđe leće, oprane
1/2 šalice ječma, opranog
4 šalice biljnog ili pilećeg temeljca
3 šalice vode
1 lovorov list
1 žličica curry praha (po želji)
sol i papar po ukusu


Priprema:
Na ulju popržite luk, kada se luk zarumeni dodajte mrkvu i češnjak. Kratko popirjate stalno miješajući. Ako sam sve sviđa okus curryja, dodajte i žličicu curry praha, ako ne samo preskočite, juha će svejedno biti veoma ukusna. Dodajte i rajčicu te lovorov list i kuhajte još nekoliko minuta. Na kraju dodajte leću, ječam, temeljac i vodu. (Ako nemate temeljac dodajte umjesto njega vodu i začinite Vegetom, ja neću nikome otkriti da ste zamijenili :D). Kuhajte 30-ak minuta i na kraju po ukusu začinite dodatno solju i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7