Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Tako su ukusne i prava hrana za dušu i tijelo koja će vas zagrijati u jesenskim i zimskim danima

Babilaž: Moje omiljene krepke juhe za hladnije dane

Juha od brokule i sira

Image



Sastojci:
2 žlice maslinovog ulja
1 sitno nasjeckani crveni luk srednje veličine
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
1 bijeli krumpir srednje veličine, oguljen i nariban
1 glavica brokule, narezana na cvjetiće
150 g naribanog sita koji se dobro topi (gauda, edamer, cheddar, trokut sir)
1 šalica mlijeka
voda (toliko da prekrije povrće)
Vegeta, sol i papar po želji
na vrh žličice malo muškatnog oraščića

Priprema:
Na ulju popržite luk, kada porumeni dodajte češnjak. Popržite 30-ak sekundi pa dodajte brokulu, krumpir i dovoljno vode da prekrije povrće. Začinite Vegetom, solju i paprom i ostavite da se kuha (nakon što provrije nekih 15 – 20 minuta). Maknite s vatre i koristeći štapni blender ispasirajte povrće. Dodajte mlijeko i muškatni oraščić i zagrijte na štednjaku još 2 minute. Stalno miješajući dodajte postepeno sir. Poslužite s preprženim kruhom ili krušnim okruglicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7