Aquafaba – jeftina i svestrana namirnica za koju malo tko zna, evo kako ju koristiti

Upoznaj se s ovom čudesnom tekućinom i isprobaj neki od ovih zanimljivih recepata

Aquafaba – jeftina i svestrana namirnica za koju malo tko zna, evo kako ju koristiti

Veganska majoneza


Priprema:

1. U blender stavi ocat, senf, sol i vodu od slanutka i miješaj oko pola minute. 
2. Nastavi blendati i polako počni dodavati ulje. Prestani ga dodavati kada smjesa postane jako gusta. 
3. Prebaci u staklenku i pohrani u hladnjaku do korištenja. Nakon stajanja u hladnjaku, majoneza će se dodatno stisnuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Potrebno ti je:  

  • 1 žlica jabučnog octa
  • ½ žličice senfa
  • ½ žličice soli
  • 3 žlice aquafabe 
  • ¾ do 1 šalice ulja neutralnog okusa
3/4