Bounty čokoladice
Sastojci:
200 g kokosovog brašna
200 ml vrhnja za šlag
100 g maslaca
150 g šećera
200 g čokolade za kuhanje
150 g mliječne čokolade
3 žlice ulja
Priprema:
1. Zagrijte vrhnje, šećer i maslac i miješajte dok se šećer ne otopi. Zatim dodajte kokosovo brašno i sjedinite smjesu.
2. Smjesu prebacite u pleh koji ćete prethodno obložiti papirom za pečenje. Smjesu poravnajte. I preko možete isto staviti papir za pečenje te staviti nešto na vrh kako bi se smjesa bolje stisnula.
3. Stavite pleh u frižider i pustite da se ohladi. Oko 3-4 sata kako bi kokos upio vrhnje i maslac te se smjesa što više stisnula.
4. Izvadite smjesu iz pleha te ju izrežite na komade. Veličina ovisi o vašim željama.
5. Za preljev je potrebno otopiti čokoladu na pari s 3 žlice ulja.
Možete staviti izrezane komadiće na rešetku i preliti ih s čokoladom. Ili stavite komadić na vilicu te sa žlicom prelijete čokoladu preko.
6. Ostavite čokoladice na suhom i hladnom da se čokolada ohladi i stvrdne.