Kokos tortice
Sastojci:
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
4 žlice mljevenih badema
1 žlica isjeckanih badema
2 žlice brašna
1 prašak za pecivo
1 puding od kokosa
100 g mljevenog kokosa
Lino Lada kokos
100g margarina
250 ml tekućeg šlaga
200 ml mlijeka
Priprema:
BISKVIT:
Razdvojiti žumanjke od bjelanjaka.
Izraditi bjelanjke u čvrsti snijeg te postepeno dodavati šećer dok se ne dobije homogena smjesa, zatim i vanilin šećer i jedan po jedan žumanjak. U posebnoj posudi promiješati suhe sastojke (brašno, bademe i prašak za pecivo) te lagano umiješati u bjelanjke.
Biskvit peći oko 30 min na 180 stupnjeva.
KREMA:
Puding od kokosa skuhati sa 200 ml mlijeka i 2 žlice šećera.
Ohlađeni puding razraditi sa 100g margarina te zatim dodati 1-2 žlice slatkog vrhnja kojeg ste prethodno razradili.
U tu kremu dodati 4 žlice Lino Lade od kokosa i 2 žlice mljevenog kokosa. Sve zajedno dobro promiješati.
Na ohlađeni biskvit dodati ohlađenu kremu i obložiti tučenih slatkim vrhnjem.
Ukrasiti po želji.