Ne bacaj ništa

5 načina kako najbolje iskoristiti ostatke od povrća

S ostacima povrća možeš svašta napraviti, odnosno iskoristiti ih na mnoge načine. Treba ti samo malo kulinarske kreativnosti

pexels-ata-ebem-11118533.jpg
Foto: Pexels

Običavaš li kao i mi odstranjivati krajeve povrća prije, no što ga kreneš pripremati u različitim jelima, ostaje ti puno otpada. Primjerice komadići mrkve, gornji slojevi luka, komadi celera, peršina, karfila, brokule, kora krumupira… Prava je šteta baciti ih, čak i ako ih odvajaš, a vjerujemo da to činiš, u za to predviđenu kantu, odnosno biootpad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Riznica vitamina K i A

Zeleno lisnato povrće koje trebaš uvrstiti u prehranu - i recepti da ti olakšamo

Image
Foto: pexels

S ostacima povrća možeš svašta napraviti, odnosno iskoristiti ih na mnoge načine. Treba ti samo malo kulinarske kreativnosti. Osim da ih još jednom iskoristiš u jelu, ostaci ti mogu poslužiti da uzgojiš novu biljku ili se poigraš bojama. Sve ćeš vidjeti u nastavku. Bacanje je "out".

1/6