Kao i svakog tjedna, ponovo ti donosimo 3 ideje koje će inspirirati tvoj jelovnik za ostatak tjedna.
Pizze fritaje
Sastojci:
6 jaja
1 žlica mlijeka
½ žličice origana
½ žličice bosiljka
½ žličice soli
½ žličice papra
½ šalice ribane Mozzarelle
¼ šalice parmezana
½ šalice mini kobasica narezanih na kolutiće
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180C. U velikoj zdjeli pomiješaj jaja, mlijeko, začine ¾ svih sireva. Smjesom puni namašćene kalupe za muffine, do ½ količine kalupa. Peci 12 minuta pa izvadi iz pećnice i dodaj preostali sir i mini kobasice na vrh svakog muffina. Peci još 12 minuta i posluži uz umak za pizzu za umakanje.
Tjestenina s limunom i piletinom
Sastojci:
4 fileta piletine
½ šalice brašna
500 g tjestenine
3 žlice maslinovog ulja
10 češnja češnjaka
1 šalica bijelog vina
½ šalice parmezana
Priprema:
Tjesteninu skuhaju prema uputama na pakiranju. Filete piletine uvaljaj u brašno i ispeci ih na 2 žlice maslinovog ulja. Makni ih s vatre, pa u istu tavu dodaj češnjak i peci ga miješajući jednu minutu. Dodaj vino pa kuhaj miješajući do dok se vino ne reducira na pola količine. U lonac dodaj sve sastojke uključujući i piletinu narezanu na trakice. Posluži s kriškama limuna.
Bruschette od ricotte i začinskog bilja
Sastojci:
250 g ricotta sira
250 g cherry rajčica
5 žlica maslinovog ulja
4 češnja češnjaka
1 žlica svježeg sjeckanog timijana
1 žlica svježeg sjeckanog bosiljka
6-8 kriški integralnog kruha
Priprema:
Protisni češnjak i pomiješaj ga s maslinovim uljem, pa malo posoli i popapri. Rajčice operi i osuši te ih umoči u maslinovo ulje i češnjak (pazi da ti ostane barem pola ulja), pa ih peci 10 minuta na 200C. S preostalim uljem namaži kruh. Ricottu pomiješaj sa začinskim biljem pa je maži na kruh i na vrh slaži pečene rajčice. Bruschette peci 12-15 minuta na 200C.