

Predjelo: Jogurt juha s lososom i mentom
660 g tekućeg jogurta
300 g svježih krastavaca
dimljeni losos
menta, kopar
sol, chili, papar
1 dcl maslinovog ulja
100 g oraha
2 režnja češnjaka
voda
1 limun ili limeta
Uzmi 100 grama cijelih oraha (ako nemaš mljevenih) te ih s dva režnja češnjaka i istrganom šnitom kruha usitni u multipraktiku.
U dublju posudu stavi 660 g tekućeg jogurta i uz njega dodaj 1 dcl maslinovog ulja i sok jednog manjeg limuna.
U posudu zatim istresi usitnjene orahe, češnjak i kruh te na kraju dodaj 300 grama naribanih svježih krastavaca. Posoli i popapri po želji i dobro pomiješaj.
Kada je hladna juha gotova, ukrasi ju s tanko rezanim fileom dimljenog lososa, par listova mente i kopra ili komorača, a preko svega na kraju prelij i malo maslinovog ulja, te slobodno dodaj koje zrno chilija za ljutinu koja će savršeno odgovarati hladnoj i kiselkastoj juhi od jogurta.
Glavno jelo: Tjestenina s rajčicom i krušnim mrvicama
2 glavice bijelog luka, sitno nasjeckane
250 g cherry rajčica
1 žlica pasirane rajčice
maslinovo ulje, sol, papar
3 žlice krušnih mrvica
1 žlica naribanog parmezana
1 žlica svježeg peršina
250-300 g tjestenine
U posudu stavi dvije žlice maslinovog ulja, a kad se zagrije dodaj krušne mrvice. Kratko ih poprži, tek toliko da dobiju boju. Dodaj im parmezan, a kad se ohlade dodaj i peršin.
U istoj posudi pripremi umak - dodaj maslinovo ulje i bijeli luk dok je ulje još hladno, ali pritom pazi da luk ne zagori. Čim se zagrije dodaj cherry rajčice i kratko poprži.
U umak dodaj malo vode, smanji vatru, poklopi i ostavi da rajčice omekšaju. Posoli i popapri po želji. Dok se umak krčka, u veliku posudu s proključalom vodom stavi tjesteninu i ostavi da se kuha nekoliko minuta.
Kada je tjestenina gotova, procijedi je, ali ostavi pola čaše vode u kojoj se kuhala. Tjesteninu dodaj u posudu s umakom i, po potrebi, dodaj malo vode od kuhanja. Sve pomiješaj i posipaj krušnim mrvicama.
Desert: Nougat kuglice s napolitankama
320 g čokolade za kuhanje
150 g slatkog vrhnja
1 žličica maslaca
150 g lješnjaka, pečenih i oguljenih
100 g nougat napolitanki
50 g lješnjaka za punjenje kuglica
120 g čokolade za kuhanje nasjeckaj, stavi u zdjelu i dodaj žličicu maslaca. Zagrij vrhnje dok ne zavre pa njime prelij čokoladu i maslac. Ostavi tako desetak minuta kako bi se čokolada otopila, a zatim dobro promiješaj da dobiješ glatku čokoladnu kremu te ju ohladi na sobnoj temperaturi.
Samelji napolitanke, a lješnjake nasjeckaj na sitne komadiće te ih dodaj čokoladnoj kremi i stavi kratko u hladnjak. Kad se smjesa ohladi, započni s izradom kuglica.
Žličicom grabi hrpice smjese, u svaku utisni po jedan cijeli lješnjak i napravi kuglicu te ponavljaj dok ne potrošiš svu smjesu.
Za glazuru nad parom otopi 200g čokolade za kuhanje, a ohlađene kuglice umači u čokoladu tako da svaka bude obložena čokoladom. Kuglice odloži da se malo ohlade.


Recept za brze i jednostavne Raffaello kuglice koje se tope u ustima

Elegancija na špici: Ove dame znaju kako nositi bijelo, a u čipkastu suknju smo se zaljubilli
