BOŽIĆNO VRIJEME

Sve je dozvoljeno ako si sam u kući na Božić! Od ove nedjelje gledamo 'Sam u kući'

U nedjelju, 26. studenoga u 20 sati na rasporedu je 'Sam u kući 5', a zatim slijede i ostali nastavci ove sigurno najpopularnije božićne komedije u Hrvatskoj te jednog od najunosnijih božićnih filmova svih vremena

BeFunky-collage.jpg
Foto: RTL

Samo uz Kevina i njegove prijatelje radost iščekivanja Božića može biti potpuna! TV Božić bez njih nije savršen pa je, kao što priliči, RTL i ove godine gledateljima pripremio filmski serijal 'Sam u kući'! U nedjelju, 26. studenoga u 20 sati na rasporedu je 'Sam u kući 5', a zatim slijede i ostali nastavci ove sigurno najpopularnije božićne komedije u Hrvatskoj te jednog od najunosnijih božićnih filmova svih vremena.

U nedjelju, 3. prosinca na rasporedu je 'Sam u kući 4', 10. prosinca 'Sam u kući 3',  17. prosinca prikazuje se 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku' te na kraju, 24. prosinca prvi dio 'Sam u kući’ u kojem je Macaulay Culkin kao Kevin, odigrao ulogu svoje karijere. Iako su svi nastavci pronašli mjesta u srcima gledatelja, ipak su prva dva dijela iz 1990. i 1992. s Kevinom, tj. Macaulayem Culkinom posebno dragi. Jednako su nezaboravni i nastupi provalnika Harryja (Joe Pesci) i Marva (Dan Stern), koji naivno misle da ih očekuje lagan posao, dok im  Kevin priređuje smicalice, zamke i iznenađenja od kojih će im prisjesti lopovski zanat. Nakon neuspjele provale u Chicagu, Kevin stare prijatelje susreće i u drugom dijelu, koji je također snimio Chris Columbus, dok je autor bio slavni John Hughes. Drugi dio vodi nas u New York, u trgovački centar, u kojem su Harry i Marv zaustavljeni na lopovskom zadatku, dok im mali Kevin čita još jednu životnu lekciju o tome kako se kriminal ne isplati. Treći film franšize snimio je Raja Gosnell, a u njemu nastupa osmogodišnji Alex D. Linza kao Alex Pruitt, četvrti je snimio je Rod Daniel, a u njemu igra novi nestašni klinac Mike Weinberg opet kao Kevin McCallister, dok je peti režirao Peter Hewitt, a u njemu nastupa mladi Christian Martyn, koji se pokazao se kao pravi izbor za vodeću ulogu Finna.

Image
Foto: RTL

Duhoviti obiteljski filmski serijal smješten u praznično ozračje s vremenom je postao božićni klasik, s posebnim naglaskom na prva dva dijela s Macaulayem Culkinom. To su iznimna filmska ostvarenja koja zabavljaju i nasmijavaju, ali u konačnici pozivaju na važnost obiteljskog zajedništva. 'Sam u kući' serijal je postao tradicionalni obiteljski hit, koji se uvukao u srca malih i velikih geldatelja, dok gegovi i šale te kreativne smicalice koje smišljaju klinici uvijek zovu na smijeh i ponovno gledanje.

Uz RTL i 'Sam u kući' u božićno vrijeme nikada niste sami!

Image
Foto: RTL