DuckDuckGo tražilica - Tražilica koja prijeti Googleu?

Ako još niste čuli za DuckDuckGo reći ćemo da je to klasični internet pretraživač, ali razlikuje se po tome što DuckDuckGo tražilica ne prati svoje korisnike za razliku od Googla

DuckDuckGo tražilica  - Tražilica koja prijeti Googleu?

Google negdje pohranjuje svaki naš pretražen pojam i stranicu na koju kliknemo, dok DuckDuckGo tražilica garantira potpunu anonimnost pretrage. 

Zasad je DuckDuckGo tek peta tražilica, no popularnost mu raste, jer možda najkonstantnija bitka koja se vodi na internetu je ona za anonimnost.  

ImageGoogle, kojem je to glavni način zarade, na žalost, jedan je od simbola praćenja ljudi, odnosno njihovih internet navika.

Mali borac protiv takvog načina rada i odnosa prema privatnosti je DuckDuckGo tražilica. Ipak, DuckDuckGo trenutno nije nikakav konkurent Googleu jer taj div ima preko 81 posto kompletnog tržišta internet pretraga

DuckDuckGo tražilica ima ispod jedan posto tržišta, a ipak je stekao sad već zavidnu reputaciju kod dvije zanimljive skupine. 

Paranoici sigurnosti su marketinško tržište broj jedan ove tražilice. Nigdje nije upisano što se tražilo, na koju se stranicu kliknulo, dovoljan je razlog da se stekne popularnost u tim uskim krugovima. 

Druga skupina ljudi koji vole DuckDuckGo tražilicu su svojevrsni internet hipsteri, koji uvijek idu kontra glavne struje. 

A ako je Google Golijat u tom svijetu tražilica i odnosa prema korisnicima, DuckDuckGo tražilica  je David