Zobene s mrkvom
Zobene pahiljice odliačn su doručak. Bokate vlaknima i hranjivim tvarima, a siromašne kalorijama. Mrkva pak obiluje vitaminom A koji čuva vid i jača imunitet te potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Tu su i orašasti plodovi koji su sjajan izvor omega 3 masnih kiselina koje pak dobro djeluju na srce i mozak.
Sastojci
- 4 velike žlice zobenih pahuljica
- šalica bademovog mlijeka
- žličica chia sjemenki
- desetak lješnjaka mljevenih
- pola žličice cimeta
- žlica meda
- dvije izribane mrkve
Postupak
Zagrij bademovo mlijeko, dodaj cimet i mrkvu, pusti da zakipi, smanji vatru i kuhaj tri minute.
Dodaj zobene pahuljice, chia sjemenke i lješnjake pa kuhaj pet minuta na laganoj vatri, neprestano miješajući. Kad je gotovo , ostavi par minuta da se ohladi pa dodaj žlicu meda.