Negdje čitamo kako se za gljive preporučuje četkanje a negdje guljenje ili samo pranje gljiva.
Sigurno nakon toga ne možemo znati kako postupiti prilikom čišćenja gljiva, a posebno kako očistiti vrganje.
S obzirom na to da postoje tri vrste ljubitelja gljiva: oni koji ih četkaju, gule i peru potražili smo i one stručnjake koji će nam reći kako očistiti vrganje.
U nastavku otkrijte više o uklanjanju nečistoća s ovih slasnih plodova jeseni.
Vrganji su vjerojatno najpopularnije gljive koje se sakupljaju za jelo, ne samo zbog svojih kulinarskih kvaliteta, nego i zato što ih je lako razlikovati od ostalih gljiva, no kako očistiti vrganje?
Njih prilikom pripreme nemojte guliti ni namakati jer brzo upijaju tekućinu, samo ih očistite.
Dobro očistiti vrganje , a dijelove koji su prljavi odrezati i odbaciti. Ne prati s vodom, jer ako se natope postanu gnjecavi i izgube onu finu aromu i okus.