Želiš osvježiti svoju kupaonicu? Imamo nekoliko odličnih ideja i trikova kako da postane tvoja oaza iz snova

Inspiriraj se ovim idejama i pretvori svoju kupaonicu u luksuznu oazu za opuštanje

Želiš osvježiti svoju kupaonicu? Imamo nekoliko odličnih ideja i trikova kako da postane tvoja oaza iz snova

Kupaonica je prostorija u kojoj provodimo puno vremena, a ako ti je već dosadio njezin izgled, onda je sada idealno vrijeme za preuređenje.

Image

Misliš da ružičasta boja nije za kupaonicu? Ovi primjeri dokazuju suprotno


S obzirom na to da je površinom najčešće manja od ostalih prostorija u domu, redekoracija kupaonice jedan je od najjednostavnijih 'kućnih' projekata.

via GIPHY

Manji zahvati i preuređenje ne iziskuju puno vremena, truda niti financijskih sredstava, a malim trikovima i promjenama možeš svoju kupaonicu pretvoriti u svoju omiljenu oazu. Neke od najjednostavnijih trikova i ideja za preuređenje kupaonice donosimo ti u nastavku.


Foto: Unsplash, Instagram

Na zid objesi slike

Jedan od najjednostavnijih načina da malo uljepšaš svoju kupaonicu je taj da zidove ukrasiš zanimljivim fotografijama i slikama koje će tvojoj kupaonici dati poseban čar. Slike možeš staviti u vintage okvire, a možeš objesiti i šaljive postere.

Upečatljiv luster

Lijepi luster može u potpunosti transformirati bilo koju prostoriju, a osobito kupaonicu. Odaberi onaj koji će privlačiti pažnju te će se stilski uklopiti s ostatkom namještaja u kupaonici. Osim lustera, još jedan odličan trik je bojanje stropa bojom poput plave ili boje terakote.


Biljke

Puno je biljaka koje vole vlagu pa su idealne upravo za kupaonicu. Učiniti će je puno ljepšom i zanimljivijom i dati joj posebnu dozu svježine. Razmisli o monsteri ili sanseveriji kojima nije potrebno puno svjetla, ako pak u kupaonici imaš dovoljno svjetla, možeš staviti bilo koju biljku po želji.


Image


Unsplash


Image


Unsplash

Dekorativni predmeti

Osim biljaka, svoju kupaonicu možeš ukrasiti i raznim drugim dekorativnim predmetima poput upečatljivih dozatora za sapun i pletenih košara u kojima ćeš držati razne stvari i kozmetiku. Isto tako, za zidove nabavi lijepe vješalice na koje možeš objesiti ručnike. Nemoj zaboraviti staviti i tepihe koji će se bojama uklopiti u prostoriju te će djelovati mekano i cozy.

Pospremi višak stvari

Želiš li da ti kupaonica uvijek izgleda lijepo, ukloni suvišne stvari i probaj što manje kozmetike i drugih sitnica držati na vidljivom mjestu. Ostavi samo biljke i dekoracije kako bi ti kupaonica izgledala uredno, čisto i privlačno.


Image


Unsplash

Objesi luksuzno ogledalo

Bez ogledala nijedna kupaonica nije potpuna, a u trgovinama ćeš pronaći zaista širok izbor, od drvenih do onih pozlaćenih koji unose dozu luksuza i glamura. Vrlo su trendi okrugla ogledala koja zaista podižu prostoriju, a možeš ih kombinirati s drvenim policama i tako zaokružiti cijelu priču.


Image