Zeleni ormarići u kuhinji izgledaju odlično, a mi smo izdvojile najljepše primjere

Zelena je nova bijela...barem kada su u pitanju ormarići u kuhinji

Zeleni ormarići u kuhinji izgledaju odlično, a mi smo izdvojile najljepše primjere

Zelena definitivno ima svoj veliki trenutak posljednjih godina. Od boje kadulje do maslinaste, zelena dobiva na popularnosti i kad je u pitanje uređenje doma, a mi je posebno obožavamo u kuhinji. 

Image

Dekor ideje: tamno zelena boja za chic i smirujuć ugođaj u domu


Iako je zelena boja u trendu, ona je puno svestranija nego što misliš. Nijanse zelene odlično se slažu u kuhinjama širokog raspona stilova, bilo da ciljaš na moderan izgled ili onaj klasičan i više tradicionalan.

Boja koja utjelovljuje obnovu, buđenje, mladost i energiju, zelena je puno više od prolaznog trenda. Iako u kuhinji daje jedan dašak svježine i modernosti, ova boja istovremeno može biti dio tradicionalnih i klasičnih kuhinji

Ako si umorna od trendova sveprisutne bijele kuhinje, izdvojile smo nekoliko ideja koje će te potaknuti, ohrabriti ili inspirirati svim nijansama zelene boje.

Zeleni ormarići i crni mramor

Ovaj zapanjujući dizajn kuhinje odlikuje čistom elegancijom kombinacijom materijala, s klasičnim crnim mramorom, tamnim drvom i prigušenim sivo-zelenim ormarićima koji svi zajedno funkcioniraju nevjerojatno dobro.

Ova nijansa zelene odličan je izbor ako želiš stvoriti tradicionalniji izgled zelene kuhinje koji neće izgledati  zastarjelo za nekoliko godina.

Tapeta u fokusu

Nevjerojatno koliko tamnije boje mogu izgledati vedro. Ormarići u ovoj kuhinji imaju smargdnu nijansu zelene boje, a crno-bijela tapeta iznad bijelih pločica pruža prekrasan kontrast i djeluje kao središnja točka u kuhinji.

Ako izabereš tapetu za jedan dio zida u kuhinji, svakako imaj na umu da ostatak bude jednostavan kako bi sve došlo do izražaja, odnosno tapeta neka bude u fokusu, pločice neutralne pločice, a ormarići jednobojni.

Maslinasto zeleni ormarići

Ovi maslinasto zeleni ormarići sa zemljanim tonovima daju jedan sofisticirani i pomalo vintage izgled s modernim twistom. Obožavamo kako dobro ova bogata boja djeluje s ispranim vintage tepihom i neutralnim kuhinjskim otokom. 

Vintage inspiracija

Iako zelenu obično smatramo modernom i trendi nijansom, ova kuhinja dokazuje da može funkcionirati u gotovo svakoj kuhinji. 

Ova je kuhinja malo rustikalnija od nekih drugih s našeg popisa, ali prigušeni zeleni ormarići daju joj savršeni dašak boje naspram inače neutralnog prostora.

Kombinacija zelenih i drvenih tonova

Ova moderna kuhinja sadrži sjajnu kombinaciju tamne zelene i prirodnih elemenata drva te zajedno tvore modernu minimalističku kombinaciju iz snova. Između prigušene tamnozelene boje i zlatne neobične rasvjete, ne možemo odlučiti što najviše volimo u ovom prostoru.

Dramatična zelena kuhinja

Zelene nijanse u ovoj kuhinji su intenzivne i tamne, ali savršene za sve koji žele naglasiti kuhinjski dekor i istaknuti se u uređenju kuhinje. Korištenje bakrenih detalja cijelom prostoru daje jedan luksuzni izgled koji istovremeno pruža moderan, ali i tradicionalan štih.

Zeleni ormarići u kombinaciji sa staklom

Ako si zabrinuta da će zeleno preplaviti tvoju kuhinju, ova zelena kuhinja odličan je primjer kako kuhinju učiniti prozračnom i otvorenom, a rješenje su ormarići sa staklenim vratašcima. Jednostavno, moderno, a opet klasično.


Nova boja na starim ormarićima

Nova boja ormarića ne mora značiti cjelokupnu renovaciju kuhinje. Ova kuhinja super pokazuje kako pametno iskoristiti već postojeće ormariće i dodati dašak svježe zelene boje kako bi se transformirao prostor.

Razmisli o ostalim nijansama u kuhinji kao i o radnim pločama te izaberi nijansu koja će se dobro uklopiti u već postojeću kuhinju.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.