
Ukusno i zdravo - koraba pršti vitaminom C!

Koraba, križanac između repe i kupusa, veoma je ukusna i svestrana - može se kuhati i služiti topla kao prilog ili je možemo ohladiti i izrezati te poslužiti kao salatu.
Izaberite glatke korabe, po mogućnosti bez mrlja. Lišće treba biti čvrsto i intenzivne boje.
Može ju oguliti prije ili poslije kuhanja, premda se kora vrlo jednostavno ukloni nakon što je povrće kuhano.
Ako želite jesti sirovu korabu, temeljito uklonite stabljike i koru. Također uklonite vlaknasti sloj ispod korabine kože.
Sirova koraba se jede s umacima, začinjena octom ili u salati. Mesnati dio povrća možete koristiti poput repe, a lišće kao špinat.
Korabu možete dodati juhama i varivima za vrijeme kuhanja. Možete ju pariti, a prije jela lagano pošpricati limunovim sokom i rastopljenim maslacem.
Izvor:
Ordinacija.hr


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
