Prirodno sredstvo za pranje prozora

Recept za prirodno sredstvo za pranje prozora je jednostavan. Potrebni su vam alkoholni ocat, voda, eterično ulje i spremnik sa špricaljkom.

Prirodno sredstvo za pranje prozora

Alkoholni ocat je vrlo efikasan u uklanjanju prljavštine na prozorima.

Recept za prirodno sredstvo za pranje prozora je jednostavan. Potrebni su vam alkoholni ocat, voda, eterično ulje i spremnik sa špricaljkom. Vodu i alkoholni ocat miješate u jednakom omjeru, 1:1.

U prazan spremnik sa špricaljkom uspite najprije alkoholni ocat, zatim u njega umiješajte nekoliko kapi eteričnog ulja. Izbor eteričnog ulja je na vama, efikasnim su se pokazali ulja od naranče, grejpa, limuna, koji uz efikasno čišćenje ostavljaju i ugodan, osvježavajuć miris. Nakon toga, mješavini dodajte vodu u istoj količini u kojoj ste usuli alkoholni ocat. Preporučljivo je da voda bude destilirana, ali nije nužno. 

Ako imate tvrdokorne mrlje na prozorima, prozore najprije obrišite mješavinom vode i sode bikarbone. U pola litre vode sobne temperature dodajte tri žličice sode bikarbone. Promiješajte, zatim krpom umočenom u mješavinu vode i sode bikarbone prebrišite prozore, a zatim ih operite mješavinom alkoholnog octa, vode i eteričnog ulja.