Postavi ogledala prema pravilima feng shuia za bolju energiju prostora

Ogledalo u blagovaoni povećat će tvoj kapacitet za obilje, dok bi ono okrenuto prema krevetu moglo dovesti treću osobu u tvoj ljubavni život

Postavi ogledala prema pravilima feng shuia za bolju energiju prostora

Feng shui drevna je kineska metoda postavljanja objekata u prostoru kojom se pokušava povećati dobra i smanjiti loša energija koju Kinezi nazivaju Chi. Nastala je u Kini prije otprilike četiri tisuće godina a najviše se koristila u staroj arhitekturi pri odabiru mjesta i smjera drevnih građevina. Feng znači zrak a shui voda. Ovo su dva elementa koja su u stalnom kretanju, pa i sama riječ feng shui želi ukazati na dobar protok energije.  Iako se ova metoda nekima može činiti kao praznovjerje, upute koje nam daje često su vrlo logične i praktične.

Zrcala su jedan od najvažnijih elemenata feng shuia. Ona predstavljaju element vode a mogu umnožiti svaku energiju. Proširuju prostor i unose svijetlo u mračne i skučene prostorije, a mogu i popraviti opću energiju prostora. Ako osjećaš da je energija u tvom domu previše užurbana ili kaotična, strateško postavljanje nekoliko ogledala moglo bi osvježiti energiju i doprinijeti miru i udobnosti doma.

Općenito je najbolje postaviti ogledala na istok (zdravlje i obitelj), jugoistok (bogatstvo i obilje) ili sjever (karijera). Izbjegavaj postavljanje ogledala na južnu stranu koja označava slavu i reputaciju jer bi ti to moglo stvoriti suprotni učinak i privući nesreću u tim područjima.

ImageU blagavaoni za više obilja

Blagovaona je jedno od najprikladnijih mjesta za ogledala u domu. Znamo da vjerojatno nećeš u blagovaoni stavljati šminku ili provjeravati svoj dnevni outfit, no ona ovdje imaju jednu drugu ulogu. Stari su Kinezi vjerovali da je blagovaona prostorija koja označava bogatstvo i obilje, te predstavlja tu energiju u domu. Stavljanjem ogledala ovdje povećati ćeš svoj kapacitet za bogatstvo i obilje i stvoriti pozitivnu chi energiju.

Nikada u kuhinji

Kuhinja općenito predstavlja negativnu feng shui energiju, stoga nije prikladna prostorija za ogledala jer će ona tu energiju udvostručiti. Kuhinja je obično prostorija kojom vlada element vatre, a štednjak je objekt koji u domu nosi energije svijetlosti i topline. Ogledalo može povećati tu energiju i tako stvoriti neravnotežu Yina i Yanga. Zbog toga bi mogla osjetiti da tvoj dom više udoban kao što je bio prije postavljanja ogledala.  

Pazi s prozorima

Budi pažljiva kada postavljaš ogledala nasuprot prozora. S obzirom da imaju moć refleksije energije mogu privući u vaš dom energiju izvana. Ako tvoj prozor pruža pogled u neki krasan vrt, park ili zelenilo općenito, ogledalo će privući tu pozitivnu i smirenu energiju u tvoj dom. No, ako ti se s druge strane prozora nalaze objekti poput električnih stupova, žica ili cijevi radije zaobiđi ogledala okrenuta prema prozoru jer će ona privući lošu energiju tih objekata u dom. Također budi pažljiva ako se s druge strane prozora nalazi neki vodeni objekt poput fontane ili rijeke, jer bi ti takva refleksija mogla privući skandal u dom.Vrata i hodnici

Postavljanje ogledala nasuprot ulaznih vrata jednostavno je loš feng shui. To bi moglo umnožiti energiju koja se stvara dolaskom i odlaskom i tako u tvoj dom unijeti trajnu nesigurnost. Ogledala su super u hodnicima, pogotovo onim manjim i mračnim jer ih mogu povećati i unijeti više svijetla. Stoga je super staviti ogledalo na takva mjesta, samo pri tome pazi da ono nije točno nasuprot ulaznim vratima. Postavljanje ogledala u hodnik moglo bi usporiti previše užurbanu energiju, ali nemoj ga staviti baš na kraj hodnika jer neki stručnjaci smatraju da to uvodi zbunjenost i frustraciju, a također poručuje ljudima da se drže na distanci.

Ne prema krevetu

Sigurno imaš jedno ogledalo u spavaćoj sobi i to je ok. Samo pazi da to ogledalo nije okrenuto prema krevetu jer je to jako loš feng shui. Ono bi moglo biti uzrok tvojih problema sa spavanjem, a ima i neke strašnije konotacije. Oči imaju jako osjetljive senzore za pokret. Ako spaziš da je ogledalo u mraku reflektiralo i najmanji pokret, tvoja bi se podsvijest mogla uzbuditi i preplašiti čak i ako ti sama dobro znaš da u sobi nema ničeg strašnog. Neki smatraju da ogledalo okrenuto prema krevetu ima dublju simboliku. Ono udvostručuje sreću koja se odvija na tom mjestu, pa bi tako moglo privući treću osobu u tvoj ljubavni život.

Image