Ova biljke tjeraju komarce, a izgledaju puno ljepše od drugih repelenata

Ove divne biljke imaju predivan miris koji se sviđa svima osim komaraca

Ova biljke tjeraju komarce, a izgledaju puno ljepše od drugih repelenata

Obožavamo sve što nam donosi ljeto. Osim naravno – komaraca. Oni su jedina stvar koja nam može uništiti romantične ljetne večeri na otvorenom. Postoji mnogo proizvoda protiv komaraca, no svakom se može naći neka mana. Mreže protiv komaraca zaklanjaju nam pogled na prirodu, lampe jednostavno nisu dovoljno učinkovite, a mirisni štapići često imaju pregust dim i prejak miris. 

No, postoji jedan repelent koji je vrlo učinkovit, a uz to dobro izgleda i odlično miriše – biljka citronele. Ova biljka je najbolje prirodno sredstvo protiv komaraca. Ima svježu aromu limuna i predivne roze cvjetove, što je čini savršenim ukrasom za svaki vrt, terasu ili balkon. Ova biljka vrlo brzo raste zbog čega ju je dobro obrezivati. Obrezivanjem citronela ispušta još više mirisa, pa djeluje još bolje na dosadne nametnike. Iako komarci bježe od mirisa ove biljke, ona ti sama možda neće biti dovoljna da se u potpunosti riješiš komaraca (osim ako ne posadiš jednu na svaki metar kvadratni prostora, u tom bi slučaju ove biljke mogle biti dovoljne). Uz njih je dobro koristiti i druge repelente. 

Možeš koristiti eterično ulje citronele koje je jače koncentrirano i ima snažniju aromu. Ako se želiš zadržati na prirodnim repelentima, probaj napraviti mješavinu eteričnih ulja i stavljati ih u aromalampe ili difuzere. Uz citronelu, protiv nametnika su odlična i ulja poput paprene metvice, eukaliptusa, geranija, lavande ili ružmarina.Image

Napravite sami prirodni repelent za krpelje i komarce

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.