Idealan za sve biljkoljupce

Novi hit među biljkama kojeg želimo- crni 'Black Knight' sukulent

Crni sukulent "Black Knight" s prekrasnim crno-ljubičastim listovima jedna je od ljepših biljaka koje smo vidjele, a vrlo se lako uzgaja

blackknight.jpg

Svi ljubitelji sobnih biljaka znaju da u njima postoji nešto posebno - osim što imaju tu sposobnost da uljepšaju svaki interijer, itekako su dobre za naše cjelokupno zdravlje i funkcioniranje. Takvih biljaka nikada ne možemo imati dovoljno, a jedna od njih je i ona koja je u posljednje vrijeme preplavila društvene mreže i postala viralni hit - crni "Black Knight" sukulent.

Image
Unesi malo zelenila u svoj dom

Sobne biljke uvijek je dobro imati, a ovih pet uspjet će baš svima

Poznat pod nazivom Echeveria Black Knight, ovo je crni sukulent atraktivnog izgleda kojeg karakteriziraju mesnati, šiljasti, crno-ljubičasti listovi. Toliko je prekrasan da je u kratko vrijeme postao pravi san svih ljubitelja biljaka, a kao stvoren je i za amatere, jer se toliko lako održava.

Popularne "Black Knight" biljke obiluju raznolikošću, a njihova jednostavnost čini ih popularnim sobnim biljkama. Porijeklom iz Meksika, ove su biljke prikladne za uzgoj u toploj klimi i odlično podnose sušu, stoga su kao stvorene za kuću. Biljka neće tolerirati mraz, pa ju možeš uzgajati u tegli na otvorenom i unijeti unutra prije nego što temperature padnu.

Ova prekrasna biljka najbolje će uspjeti u tegli napunjenoj smjesom za kaktus ili mješavinom obične zemlje i pijeska. Uz to, "Black Knight" sukulenti preferiraju puno sunčeve svjetlosti, stoga je mjesto na prozorskoj dasci idealno za njih.

Crni sukulent svojim je izgledom oduševio i nas i definitivno je jedna od najljepših biljaka koje smo dosad vidjele.