Na koju visinu postaviti zidni sat?

Ako ste upravo kupili novi zidni sat i niste sigurni na koju visinu postaviti zidni sat, naše savjete pročitajte u nastavku

Na koju visinu postaviti zidni sat?

Zidni satovi, osim što u svakom trenutku pokazuju točno vrijeme, mogu biti i sjajna dekoracija za vaš dom. No kako bi oni izgledali estetski primamljivo, treba znati na koju visinu postaviti zidni sat.

U pravilu nije određeno točno na koju visinu postaviti zidni sat. Ponekad se možete i igrati s ostalim ukrasima ili slikama, pa sat na zidu postaviti nepravilno, no ako sat postavljate na prazan zid, trebali biste odrediti neki položaj koji će biti pregledan i simetričan.

shimmer fallback


(FOTO: PixaBay)

Kada planirate na koju visinu postaviti zidni sat, imajte na umu da to ne bude previsoko, ali ni prenisko. Pokušajte nekoga od ukućana zamoliti za pomoć da zidni sat pridržava na zidu, a vi se udaljite na sredinu prostorije i pokušajte odrediti na kojoj poziciji sat izgleda najbolje. Svakako je važno da sat ne bude previsoko na zidu jer ćete imati poteškoće s iščitavanjem brojki i kazaljki, a nikako ne bi trebao biti ni prenisko jer će na zidu izgledati vrlo neprirodno. Također, ako je zid prazan, pokušajte sat smjestiti u sredinu kako biste dobili simetričan izgled. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.