Ručno rađena keramika s genijalnim porukama

U La.Pjat keramiku zaljubile smo se na prvi pogled, a Ivana nam je otkrila sve o svom simpatičnom brendu

Osim što radi ono što zaista voli, Ivana svojim prekrasnim kreacijama uveseljava i svoje kupce. Uz šarmantni dizajn, ono što krasi njezine keramičke proizvode su i prekrasni motivi te razigrane i šaljive poruke koje će svakome uljepšati dan

Slika zaslona 2023-03-08 u 13.24.59.png
Foto: la.pjat/Instagram

Jedan od razloga zbog kojih volimo društvene mreže je i otkrivanje domaćih brendova, umjetnika i kreativaca koji izrađuju jedinstvene proizvode koji nam uljepšavaju svakodnevni život. Nije tajna da su proizvodi od keramike, osobito šalice, slaba točka mnogima od nas, a ručno rađeni komadi posebna su ljubav te će sasvim sigurno uljepšati svaki interijer.

Image
Name of a Goddess

Domaći brend Anka jewelry u novoj kolekciji prvi put ima posebne ogrlice

Na našem domaćem tržištu postoji zaista puno talentiranih ljudi, a među njima je i Ivana Rojnica Šunjić, 31-godišnjakinja iz Splita koja stoji iza simpatičnog brenda la.pjat.

la.pjat je ručno rađena keramika, a jedinstvene proizvode koje Ivana sama izrađuje možda si već i uočila na Instagramu jer su uistinu upečatljivi. Nas su la.pjat proizvodi baš oduševili stoga smo odlučile porazgovarati s Ivanom, a ona nam je otkrila sve o svom brendu i kako je uopće nastala cijela priča.

Ivana je magistrica ekonomije, a keramikom se počela baviti prije nekoliko godina. Isprva joj je to bio samo hobi koji je ubrzo postao njezina velika ljubav, a zatim i posao. Kako mi je otkrila, ideja o pokretanju brenda javila se sasvim spontano, na jednom satu keramike. Odvažila se i otvorila svoj obrt, a ubrzo se pokazalo da je to bio sjajan potez jer se brend brzo razvio te je popularnost njezine keramike iz dana u dan sve veća.

Osim što radi ono što zaista voli, Ivana svojim prekrasnim kreacijama uveseljava i svoje kupce. Uz šarmantni dizajn, ono što krasi njezine keramičke proizvode su i prekrasni motivi te razigrane i šaljive poruke koje će svakome uljepšati dan.

U la.pjat kreacije nije se teško zaljubiti, a osim divnih šalica za kojima vlada najveća potražnja, u ponudi su i etažeri, mali stalci za nakit i tanjuri. Svaki je proizvod jedinstven jer se sve izrađuje ručno, što ovu keramiku čini još posebnijom. Svi proizvodi koje Ivana izrađuje mogu se naručiti putem Instagram profila, a u pripremi je i webshop koji bi trebao zaživjeti za nekih mjesec dana. Zbog velike navale, narudžbe su trenutno zatvorene, no svi proizvodi moći će se ponovno naručiti vrlo skoro, otkrila nam je Ivana.

Iako je u početku mislila da će najviše izrađivati tanjure, la.pjat šalice sa šaljivim natpisima postale su popularnije i osvojile su mnoge kupce, a svatko ima svog favorita:

'Čini mi se da što god pokušavam napraviti, ljudi se uvijek vraćaju na šalice. One ih najviše vesele i u njima mogu uživati svaki dan. I meni su šalice najdraže.'

Inspiraciju za svoju neodoljivu keramiku Ivana pronalazi u svakodnevnom životu te otkriva da je svaki predmet kreiran tako da nam mrvicu uljepša život:

'To mi je neka misao vodilja i kod natpisa koje imam u ponudi. Da vas natpis razveseli, da vam da vjetar u leđa za taj dan i podsjeti vas da je život lijep.'

S obzirom na to da je još uvijek na početku svog poslovnog puta, Ivana kaže da zasad nema nekih prevelikih planova za budućnost. Nada se da će uskoro savladati i lončarsko kolo te uvrstiti i takve predmete u svoju ponudu, a također joj je želja da njezini prekrasni proizvodi jednog dana pronađu svoj put i do polica u trgovinama kako bi bili dostupniji kupcima i mogli im uljepšavati život.

Za sreću nam zaista ne treba puno, a neodoljiva la.pjat keramika tome je najbolji dokaz!

Foto: la.pjat/Instagram