Mašti na volju

Još nemaš adventski vijenac? Imamo sjajne 'last-minute' ideje

Nije lako pronaći ideju za savršeni adventski vijenac, posebice jer je opcija napretek. Izdvajamo ideje koje su nas 'osvojile' i za koje ti ne treba puno vremena i novca. Daj mašti na volju!

pexels-milada-vigerova-6073048.jpg
Foto: Pexels

Početak adventa pred nama je i posljednji je čas za promišljanje o ovogodišnjem adventskom vijencu. Četiri svijeće znače četiri nedjelje do Božića i iako bit adventskog vijenca nije njegova vizura nego ono što predstavlja – iščekivanje, mir i radost – ipak si mnogi vole dati mašti na volju. I dok jedni naručuju vijence ili ih pripremaju danima prije, ima onih koji za to čekaju zadnji trenutak.

Klasici u zlatnoj i crvenoj boji od pravog ili umjetnog zelenila uvijek dobro prolaze, no mi ovog puta izdvajamo nešto drugačije ideje za koje ti ne treba nužno puno vremena i novaca.

S obitelji ili prijateljima probudi kreativce u vama i izaberite svog favorita. Instagram fotografije adventskih vijenaca prava su inspiracija pa smo pokušale pronaći nešto za svačiji ukus. Pitaš li se kako kod kuće napraviti adventski vijenac od zelenila, evo osnovnog vodiča, a nešto kreativnije ideje potraži u nastavku.

Svijeće u staklenci

Tko kaže da adventski vijenac mora biti od zelenila? Uzmi staklenke od sokova, džema ili nešto treće te ih napuni kamenjem i ukrasima. Stavi svijeće u boji po izboru - bit će to nesvakidašnji vijenac.

Adventska elegancija

Ako si ljubiteljica manje upečatljivih varijanti, okreni se ovoj jednostavnijoj opciji. Nabavi neki stalak ili improviziraj materijalima koje imaš kod kuće. Ako si vještija, ova ideja nam se čini sjajnom!

Adventski vijenac s prirodnim i umjetnim detaljima     

Iako su ovakvi vijenci kompliciraniji, kombinacija bijelih svijeća, zelenila i češera jednostavno nam je neodoljiva.

Adventski vijenac u nijansama ružičaste

Prljavoružičasta boja boja sjajno se uklapa s umjetnim, ali i prirodnim zelenilom. Možda bi baš svijeće ovakve boje mogla iskombinirati u svojem vijencu.

Manje je više

Nekad je manje zaista više. Nabavi klasične svijeće, ukrasni tanjur ili pladanj te ih ukrasi detaljima koje imaš pri ruci ili prirodnim zelenilom.

Moderni vijenčić

Ovaj adventski vijenac na tanjuru osvojio nas je svojom elegancijom. Svijeće u sivoj boji divno se slažu sa srebrnim ukrasima i češerima.

Snježna idila

Želiš li vijenac koji će te podsjetiti na snježnu idilu i uklopiti ti se u interijer, ovo je sjajna ideja. Uzmi svijeće različitih veličina, nabavi ukrasni tanjur i poigraj se detaljima. Jednostavno, a lijepo.

Za kreativce

Kreativna si osoba? Onda se možeš poigrati umjetnim vijencem, granama i ukrasima. Ovakve kreacije zahtijevaju nabavku i zavrnute rukave, ali svakako su upečatljive. Grane zaveži oko vijenca.

S dodatkom drva

Pri traženju ideja, nemoj zaboraviti na drvo i prirodne materijale. Izradi ili nabavi drvenu 'kutijicu' i ukrasi je po želji. Ova kombinacija zlatne preslatka je.

Boho vijenac

A ako si za nešto drugačije, okreni se ovoj upečatljivom boho stilu. I za to će ti trebati malo mašte i materijala.

Klasična crvena

Crvenu i zlatnu vežemo uz blagdane, a ovakvi crveni vijenci uvijek dobro prođu!

Minimalizam

Još jedna jednostavnija varijanta jest nabaviti svijeće i tanjur ili stalak po želji te ih ukrasiti s par grana ili nekim detaljem.

Advent u kutiji

S formom adventskih vijenaca zaista se možeš poigrati. Slobodno iskoristi ono što već imaš - primjerice, ukrasnu kutiju te ju ukrasi po želji. Ova ideja baš je neobična i slatka te bi mogla poslužiti onima koji traže povoljne 'last-minute' opcije.