Kako vratiti sjaj mramoru: Vratite blistavi sjaj

Pitanje 'kako vratiti sjaj mramoru' može imati vrlo jednostavan odgovor – sastojcima iz kuhinje. U nastavku doznajte o kojim je sastojcima riječ

Kako vratiti sjaj mramoru: Vratite blistavi sjaj

Mnogi ljubitelji mramora zasigurno su se često susretali s pitanjem 'kako vratiti sjaj mramoru?'. Predmeti od mramora često potamne, a da bi ponovno dobili stari sjaj možete se poslužiti jednostavnim trikom. Čišćenje koncentratom rajčice iz tube vrlo je efikasna metoda kako vratiti sjaj mramoru. Na suhu krpu dodajte malo koncentrata i trljajte mramor kružnim pokretima dok ne postignete željeni efekt.

shimmer fallback


(FOTO: Pixabay)

U slučaju da vam je koncentrat rajčice nedostupan, za ovaj trikv kako vratiti sjaj mramoru može poslužiti i svježa rajčica koja se može koristiti na isti način kao i koncentrat. Preporučljivo je mramor čistiti vlažnom krpom ili otopinom detrdženta slabe koncentracije. Bilo kakvi snažniji proizvodi mogu trajno oštetiti mramor, stoga ih je pametnije izbjegavati.

Na pitanje 'kako vratiti sjaj mramoru?' odgovor može biti jednostavan - namirnicom koju vrlo vjerojatno imate kod kuće, a to je limun. Kombinacijom limuna i soli mramor može posvijetliti, a sličan se efekt može postići i otopinom jabučnog octa i vode.  

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.