Kako očistiti parket od ljepila?

Ako na vašem parketu imate ostatke ljepila, ne brinite, imamo rješenje. U nastavku saznajte kako očistiti parket od ljepila

Kako očistiti parket od ljepila?

Skidali ste tapison s parketa pa su vam na njemu ostali ostaci ljepila ili vam se jednostavno dogodila nezgoda kada se ljepilo izlilo. U nastavku saznajte kako očistiti parket od ljepila

Image


(FOTO: Pixabay) 

Dakle, kako očistiti parket od ljepila

Možete pokušati s korištenje alkoholnog octa, samog alkohola ili uljnog razrjeđivača za boju. Stavite ove proizvode na krpe te lagano brišite parket kako biste izbjegli moguća oštećenja, no ako vam ne pođe za rukom, postoje posebna sredstva za čišćenje (primjerice Cleancoll). 

To je specijalno sredstvo za čišćenje ostataka ljepila s glatkih površina kao što su parketi ili gotovi lakirani parketi.

Prije čišćenja potrebno je veće nakupine ljepila ukloniti pomoću gletera. Zatim se manja količina sredstva nanese na čistu i mekanu pamučnu krpu i lagano namoči zaostalo ljepilo. Ljepilo će omekšati i tada se može obrisati. Ukoliko je potrebno postupak se može ponoviti. Prije primjene na sumnjivim površinama preporuča se testiranje na manjoj površini. Nikako se ne smije jako trljati ili ribati omekšano ljepilo.

Sada znate kako očistiti parket od ljepila