Kako dezinficirati odjeću – trikovi za izvrstan izgled vaše odjeće

Donosimo vam odgovore na pitanje – kako dezinficirati odjeću?

Kako dezinficirati odjeću – trikovi za izvrstan izgled vaše odjeće

Naša odjeća svakodnevno je u kontaktu s raznim klicama, bakterijama , virusima i gljivicama koje nas mogu dovesti do raznih bolesti. Da budete sigurni da je vaša odjeća čista, morate znati kako dezinficirati odjeću na ispavan način. Odjeću možete dezinficirati pomoću tople ode i deterdženta. A u nastavku saznajte kako dezinficirati odjeću kod kuće. 

Klasični oblik dezinfekcije u kućanstvu sastoji se od pranja odjeće sapunom, a odjeću, nakon što izvadite iz perilice, stavite u lonac s kipućom vodom na pola sata. Nakon što je odjeća bila "kuhana", morate ponoviti pranje, ali ovaj put potrebno ju je temeljito oprati s klorom i nakon toga isprati. Možete koristiti i razne aditive za dezinfekciju tekstila koji najčešće eliminiraju 99,9 posto bakterija iz odjeće. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Kako dezinficirati odjeću na prirodan način? Kada razmišljate o pranju odjeće, sigurno vam na pamet ne pada ocat, ali trebate znati da je on siguran i prirodan „lijek“ za čišćenje odjeće i eliminiranje svih nečistoća na njoj. Osim toga, jedan od načina da se odjeća dezinficira je da se prije pranja natopi u otopini vode s vodikovim peroksidom. To je proizvod koji ne oštećuje tkaninu bilo koje vrste. A Još jedan jeftin i pristupačan proizvod, koji dezinficira i čisti, je bikarbonat. Ne šteti odjeću, a vašoj odjeći donijet će svježinu, a odnijet loše mirise.