Ideje za slaganje ormara

Bez obzira imate li mali, srednji ili veliki ormar, prostor za odlaganje odjeće uvijek dobro dođe. Ove ideje za slaganje ormara osmišljene su da vam pomognu stvoriti više prostora za pohranu odjeće u vašem ormaru - bez obzira na njegovu veličinu.

Ideje za slaganje ormara

Pravi sustav za pohranu odjeće u ormar odmah će vam uštedjeti vrijeme i novac.

Evo nekoliko ideja kako biste stvorili više prostora za pohranu odjeće u svom ormaru i stvorili organizirani ormar.

DVOSTRUKA VJEŠALICA
Organizacija ormara za odjeću sastoji se u iskorištavanju i maksimiziranju prostora, a ništa ne povećava prostor u ormaru s odjećom jednako učinkovito kao dvostruka vješalica. Da biste je podesili, podignite šipku na njoj i odlučite koliko prostora vam je potrebno na podu ispod odjeće, kako se odjeća ne bi vukla po podu.

SPREMITE SVOJE CIPELE NA VRATA ORMARA
Pohranite svoje najčešće korištene cipele s unutarnje strane vrata ormara. Ovaj izgled možete postići jednostavnom trakom za ručnike. Blogerica Maria Emberstén iz tvrtke Waves We Make koristila je IKEA Grundtal Rail u svom ormaru (a ne kuhinji, gdje se najčešće koristi) kako bi stvorila ovo jednostavno, ali učinkovito rješenje za pohranu.

OBJESITE NAKIT I POTKOŠULJE
Ovaj trik primijenite na ogrlicama, potkošuljama, šalovima i kravatama. Sve što se može objesiti, objesite zajedno na vješalicu. Sve što trebate su kuke za zavjese za tuš i bilo koju vješalicu možete pretvoriti u spremište za dodatnu opremu.

ZIDNA KUKA 
Ovaj mali trik je ključni dio svakog jutarnjeg upravljanja vremenom. Ako morate biti spremni poprilično rano svakog dana (prije 6 sati), Objesite odjeću za sljedeći dan na zidnu kuku. Vikendom objesite odjeću za teretanu, tako da kad izađete na vrata u potrazi za kavom i novinama, već ste odjeveni za teretanu i zaista nemate izgovor da ne idete.

JEDNAKE VJEŠALICE
Odijela, bluze, haljine i košulje imaju drugačiju vrstu vješalice, koja može postati neodoljiva i skupa. Neka stvari budu jednostavne uz dobru drvenu vješalicu.

To je važno iz dva razloga:

  • Vizualno, jednake vješalice odmah daju vašem ormaru smireniji, organiziraniji izgled, što će vam zauzvrat biti vizualni znak da to i zadržite.
  • Vješalice daju oblik i strukturu vašoj odjeći. Vješalice za mušku odjeću bi trebale biti šire od vješalica za žene, kako bi se prilagodili svojim (tipično) širim ramenima.


OZNAČAVANJE ORMARA
Malo označavanja može olakšati pronalaženje stvari iz ormara. Možete koristiti naljepnice ili ručno napraviti vlastiti kartončić. Ovo je posebno korisno za košare za odlaganje koje nije lako vidjeti. Budući da se ove košare nalaze na vrhu ormara, mogli biste zaboraviti u kojoj košari se nalazi vaš šal, a koji u kojoj vaše rukavice.

RAZDJELNICI POLICA
Razdjelnici polica stvarno pomažu u organiziranju ograničenog prostora na policama. Olakšavaju i slaganje vaših košulja, džempera i traperica jednostavnije i puno urednije. Pogotovo ako dijelite ormar s nekim.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.