Genijalni trikovi koji će uljepšati tvoj dom i napraviti veliku razliku

Uz ove će savjete tvoj dom postati prozračan i ugodan prostor u kojem ćeš najradije provoditi svoje slobodno vrijeme

Genijalni trikovi koji će uljepšati tvoj dom i napraviti veliku razliku

Dom je mjesto u kojem bismo se trebali osjećati ugodno i opušteno, a ponekad je dovoljno učiniti samo male promjene koje mogu uvelike utjecati na cjelokupnu atmosferu prostora.

Preuređenje i dekoriranje doma zapravo je mnogo lakše i jednostavnije nego što misliš. Nije potrebno puno financijski izdvajati niti pak raditi kompletan 'makeover' doma da bi se osjetile promjene.

Upravo je nova sezona idealna za reorganizaciju i preuređenje, a neke od genijalnih trikova koji će ti pritom pomoći otkrivamo u nastavku. S pravim stvarima na pravom mjestu tvoj će se dom pretvoriti u prozračan i ugodan prostor u kojemu ćeš najradije provoditi svoje slobodno vrijeme.

 Foto: Unsplash, Instagram

Pospremi stvari u košare

Pletene košare veliki su hit u uređenju interijera, a osim što izgledaju dekorativno, one su također i prilično praktične jer u njih možeš pospremiti mnoge stvari poput dekica, igračaka i svih ostalih sitnica koje ti prave nered u stanu.


Kupi nove posudice za kavu i šećer

U trgovinama za uređenje doma danas se mogu pronaći uistinu preslatke stvari po pristupačnim cijenama, a lijepe posudice za kavu, čaj, šećer i sve ostale dodatke koje držiš na radnoj ploči izgledati će vrlo elegantno i uljepšati će tvoju kuhinju.

Pospremi svoj nakit u kutiju

Držiš li nakit i druge modne dodatke posvuda po stanu, to može izgledati prilično neuredno. Nabavi elegantnu kutijicu koju ćeš držati na komodi u spavaćoj sobi ili pak u kupaonici i spremi u nju sve te sitnice. Osim što te kutijice estetski lijepo izgledaju, na ovaj način više nikad neće gubiti gumice i ostale sitnice jer će ti sve biti na jednom mjestu.

Dekoriraj prostor biljkama

Prostor ispunjen biljkama uvijek djeluje svježije i ljepše, a osim što su dekorativne, biljke su odlične i za tvoje zdravlje jer pročišćavaju zrak. Ne moraš biti poseban znalac jer postoje i one vrste biljaka koje uspijevaju baš svima pa se svakako raspitaj prilikom kupnje.


Uredi svoj radni kutak

Bez obzira na to radiš li od doma ili pak svaki dan odlaziš na posao, zasigurno kod kuće imaš svoj mali radni kutak. Nemoj dopustiti da taj prostor izgleda neuredno s razbacanim papirima i svim ostalim sitnicama, već ga uredi tako da bude privlačan i atraktivan. U urednom i posloženom prostoru imati ćeš mnogo više motivacije za rad. Nabavi organizatore za papire, čašu za olovke, elegantnu radnu lampu, motivacijske postere i biljke i tvoj će radni kutak odmah djelovati ljepše.


shimmer fallback

Ispuni prostor mirisima

Mirisan dom ujedno je i ugodniji, a danas postoji uistinu mnogo jeftinih načina da si to omogućimo. Osim mirisnih svijeća, tu su i mirisni štapići, a u posljednje su vrijeme vrlo popularni difuzori za eterična ulja koji su ujedno i najzdravija varijanta, a od njih će ti cijeli dom biti obavijen odličnim i osvježavajućim mirisima.  


shimmer fallback

Zlatni detalji za dozu luksuza

Zlatni detalji u prostoru vrlo su popularni u uređenju interijera pa svakako investiraj u nekoliko takvih dodataka želiš li da ti dom izgleda malo elegantnije i luksuznije. Razmisli o dekorativnim sitnicama kao što su zlatne tegle, podna lampa ili pak ukrasni pladanj.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.