Evo kako pravilno prati i sušiti ručnike da bi što duže ostali mekani i mirisni

Kako bi tvoji ručnici što dulje ostali meki, primijeni neke od ovih savjeta

Evo kako pravilno prati i sušiti ručnike da bi što duže ostali mekani i mirisni

Nema ništa bolje od osjećaja kada izađeš iz kade ili tuš kabine i omotaš se čistim, mirisnim i mekanim ručnikom. Ali održavanje ručnika čistim i mekim može biti teže nego što zvuči. 

Svima nam se to dogodilo - naši najdraži ručnici za kupaonicu postaju tvrdi i grubi nakon tek nekoliko pranja u perilici rublja.


via Giphy


Može li se to izbjeći i koji je zapravo najbolji način pranja, ali i sušenja ručnika, kako bi što dulje ostali meki? Evo kako pravilno oprati i osušiti ručnike.

Image

Vrijeme je za proljetno čišćenje: U nekoliko koraka do blistavog doma

Koliko često i kako prati ručnike

Nakon svaka tri do pet korištenja svoj bi ručnik trebala oprati, a kako bi što dulje izgledao kao nov i kako se ne bi uništio, slijedi ovih nekoliko savjeta.

shimmer fallback

(Foto: Pexels)

  • Ručnike peri samo s ručnicima. Iako se to čini ekstremno, to će im produljiti vijek trajanja. 
  • Peri ih u hladnoj vodi.
  • Odvoji boje. Bijele ručnike operi zajedno s bijelima, a ručnike u boji s ručnicima u boji, kako ručnik u boji tu boju ne bi pustio na bijeli ručnik. 
  • Preskoči izbjeljivač s klorom, jer može utjecati na kvalitetu frotira ili promijeniti boju ručnika. 
  • Ne koristi više od preporučene količine deterdženta. To je posebno važno za bijele ručnike, jer pretjerivanje s deterdžentom za pranje rublja može dovesti do toga da ručnici poprime blago sivu boju i izgube svijetlo bijelu nijansu.

Kako pravilno osušiti ručnike

shimmer fallback

(Foto: Pexels)


Kada ručnike izvadiš iz perilice rublja, nemoj ih baciti u vruću sušilicu. Umjesto toga, osuši ih na laganoj temperaturi. Tvoji će ručnici tako dulje trajati, jer velika toplina oštećuje pamučna vlakna. 

Ovisno o tvojoj sušilici, možda ćeš ručnike morati osušiti više puta, ali to će se na kraju isplatiti. Na kraju, uvijek na vrijeme izvadi ručnike iz sušilice i protresi ih kako bi bili mekani.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.