Doznajte na što paziti kod kupnje usisavača

Koje vrste usisavača postoje? Koji usisavači su najbolji za vaše potrebe? U nastavku doznajte odgovore na pitanje što treba paziti kod kupnje usisavača

Doznajte na što paziti kod kupnje usisavača

Ležeći, uspravni, ručni, robot… Možda ne postoji savršeni usisavač koji objedinjuje sve pozitivne značajke navedenih vrsta, ali odgovori na pitanje što paziti kod kupnje usisavača znatno će olakšati vaš odabir. 

Klasični ležeći usisavač dobar je za različite prostorije i površine te dolazi s mnogo različitih nastavaka koje možete mijenjati ovisno o potrebama čišćenja. Što paziti kod kupnje usisavača koji je ležeći jest dugi usisni put zbog crijeva te njegovo zapinjanje za namještaj i potencijalno ga oštetiti. 


(FOTO: Pixabay)

Uspravni usisavač odličan je za čišćenje tepiha te za razliku od ležećeg štedi vaša leđa jer se manje morate sagibati prilikom usisavanja. No njegovi nedostaci definitivno su težina i glasnoća.

Ručni usisavači idealni su za manje površine, a jedna od najvećih prednosti im je kompaktnost i lakoća prenosivosti. Na što paziti kod kupnje usisavača koji je ručni jesu kapacitet i snaga zbog čega nikako ne može zamijeniti veliki usisavač.

Još jedan izbor je robot usisavač koji sve radi sam i zavlači se na manje dostupna mjesta, a to su mu ujedno i najveće prednosti. No nedostatak koji bi zainteresirane kupce mogao odbiti je visoka cijena te nedovoljno baterije za velike površine. 

Image