Čišćenje laserskog printera

Primjećujete li da laserski pisač mrlja istisnute dokumente ili ostavlja crne crte na cijeloj stranici? Problem se može riješiti čišćenjem bubnja pisača. To možete učiniti sami kod kuće u nekoliko koraka, ali savjetujemo vam da pročitate upute za upotrebu.

Čišćenje laserskog printera

Isključite laserski pisač i odspojite ga s računala. Izvadite ladice za papir. Pričekajte da se sve komponente ohlade.
Otvorite novinski papir i sa zaštitnim rukavicama lagano otvorite kućište pisača. Izvucite toner i stavite je na novinski papir.
Pročitajte upute za uporabu kako biste saznali kako ukloniti bubanj. Možda ćete je moći ukloniti pritiskanjem mehanizma za zaključavanje, au nekim slučajevima najprije morate ukloniti valjke za ispis.

Izvadite bubanj pisača i pazite da ne dođe u dodir s oštrim površinama koje bi mogle ostaviti isječke na njemu. Stavite je na papir.
Obrišite vanjsku stranu bubnja pomoću posebne tkanine za čišćenje tonera. Navlažite vatu od 99% izopropilnog alkohola i očistite sve moguće mrlje od tonera na bubnju.

Uklonite svu prolivenu boju s unutarnje strane pisača i četkom očistite prljavštinu s malih područja unutar kućišta pisača.
Vratite bubanj natrag u pisač tako da se brave na svoje mjesto. Pažljivo obrišite toner posebnom tkaninom i ponovo umetnite u pisač, zatvorite je i postavite ladice za papir.

Nakon ovog postupka čišćenja laserski pisač mora ostati najmanje 30 minuta kako bi se osiguralo da se sve komponente vrate na svoje mjesto.