Knjiga tjedna

Darujemo 3 knjige 'O ženama i soli'

I ti možeš osvojiti knjigu 'O ženama i soli' autorice Gabriele Garcije i ovog ljeta uživati u ovom sjajnom romanu punom snažnih i zanimljivih žena koje se bore, vole, gube i pronalaze sebe

o ženama i soli_3.png

Carmen je rođena na Kubi. Traume imigrantskog života u Miamiju ostavile su na njoj neizbrisiv trag. Obilježena životom u nasilnom patrijarhalnom društvu, Carmen se prisjeća mučnog odnosa sa svojom majkom i uspoređuje ga s odnosom koji ima s vlastitom kćeri.

Njezina kći Jeanette bori se s ovisnosti o drogama. Okružena nevoljama susjeda, i sama potištena, počinje istraživati obiteljsku prošlost, i potom nenadano odluči zaštititi djevojčicu čiju je majku privela imigracijska policija. Ustrajna u namjeri da dokuči istinu, otputuje na Kubu kako bi upoznala baku i obračunala se s tajnama iz prošlosti kojima je suđeno da isplivaju na površinu.

O ženama i soli kaleidoskopski je portret izdaja, osobnih i političkih, koje su oblikovale živote iznimnih žena - žena koje biraju iznijeti svoje priče unatoč onima koji bi ih željeli ušutkati. Ova je knjiga više od priče o dijaspori: to je priča o najzamršenijim, najčasnijim i najčovječnijim korijenima Amerike.

Zaljubljenici u žanr povijesne fikcije i lijepe književnosti uživat će u romanu Gabriele Garcije O ženama i soli (Of Women and Salt), koji govori o majci zarobljenoj u prošlosti, o sudbonosnom izboru njezine kćeri i o obiteljskom nasljeđu stvorenom na Kubi prije njihova rođenja. U maestralnom prijevodu Mirjane Valent, O ženama i soli kaleidoskopski je portret izdaja, osobnih i političkih, koje su oblikovale živote iznimnih žena - žena koje biraju iznijeti svoje priče unatoč onima koji bi ih željeli ušutkati.

O autorici:

Gabriela Garcia dobitnica je nagrade Rona Jaffe "Foundation Writers' Award" i stipendije "Steinbeck Fellowship" Sveučilišta San Jose. Njezina proza i poezija tiskane su u Best American Poetry, Tin House, Zyzzyva, The Iowa Review i drugdje. Diplomirala je kreativno pisanje na Sveučilištu Purdue. Živi u San Franciscu (Bay Area). O ženama i soli njezin je prvi roman.

Iz recenzija:

"U središtu romana su žrtve koje su majke podnijele kako bi njihove kćeri imale bolji život." - BookPage

"Isprepleteni portreti žena koje se bore, vole, gube i pronalaze sebe." - Lit Hub

"Tako je lako zaljubiti se u Garcijinu živopisnu prozu, mučne opise i žene koje pregovaraju o preživljavanju u ovome svijetu." - Angie Cruz

Želiš li osvojiti ovu sjajnu knjigu koju ćeš pročitati u jednom dahu, svakako zaviri u našu rubriku Darujemo, a ususret kolovozu darujemo čak tri primjerka!

Ova sjajna knjiga može biti tvoja. Sve što trebaš je objasniti zašto je baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo tri najkreativnija odgovora.

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 1. kolovoza u 12h kada objavljujemo dobitnike/ce.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice