Knjiga tjedna

Darujemo knjigu 'Katedrala'

Ovaj tjedan možeš osvojiti roman 'Katedrala' - pravi spisateljski trijumf koji sjajno dočarava srednjovjekovni duh i vrijeme.

znanje.JPG
Foto: Znanje

U središtu je priče Katedrala u njemačkome gradu Hagenburgu.

Njezina izgradnja u 13. i 14. stoljeću ujedinjuje mnoštvo osebujnih likova čija je sudbina usko vezana za stalne promjene političkih prilika, kao i gospodarskih interesa koji se bore za premoć. Od biskupa i njegova rizničara do lokalnih trgovaca i klesara, pa i židovskih stanovnika grada, svi su uključeni u dugotrajnu gradnju hagenburške katedrale, koja potiče bujanje ljudskih slabosti, strasti i mana.

Tapiserija isprepletenih niti živopisnih likova čiji se životi vrte oko poteškoća i tragedija, lukavstva i ambicija, poroka i progona čine ovaj roman epskom pričom o misticizmu, politici, religiji, ali i ljudskoj krhkosti.

RECENZIJE:

»Remek-djelo koje sjajno dočarava srednjovjekovni duh i vrijeme. Pravi spisateljski trijumf.« Dan Jones

»Roman velikih ideja prikazanih kroz prizmu života malenih ljudi.« Sarah Bowers

»Autor je stvorio impresivnu pozornicu na kojoj se prožimaju politika, religija i suprotstavljene ljudske želje.« The Sunday Times

»Realističan prikaz jednoga srednjovjekovnog grada, njegove trgovine i ambicija, nasilja i suživota. Ovo epsko djelo dojmljivo je poput katedrale koja se nalazi u njegovu središtu.« Publishers’ Weekly

O AUTORU:

Ben Hopkins scenarist je, filmski autor i romanopisac. Živio je u Londonu i Istanbulu, a sad živi u Berlinu. Među njegovim su filmskim djelima dugometražni filmovi, kratki filmovi, igrani i dokumentarci, a dobivali su nagrade na festivalima kao na primjer, u Berlinu, Locarnu, Antalyi i Torontu (Hot Docs).

Ovaj sjajan roman može biti tvoj. Sve što trebaš je objasniti zašto ga baš ti zaslužuješ. Je li ova knjiga baš za tebe ili želiš nekoga iznenaditi? Nagrađujemo najkreativniji odgovor!

Prijaviti se možeš do ponedjeljka, 3. travnja, u 12h kada objavljujemo dobitnika/cu.

Sretno!

Uskoro ćemo objaviti dobitnice