Knjiga tjedna

Remek-djelo koje sjajno dočarava srednjovjekovni duh i vrijeme

Naša knjiga tjedna ovoga puta je 'Katedrala', roman velikih ideja prikazanih kroz prizmu života malenih ljudi.

katedrala_znanje.jpg

U središtu je priče Katedrala u njemačkome gradu Hagenburgu.

Njezina izgradnja u 13. i 14. stoljeću ujedinjuje mnoštvo osebujnih likova čija je sudbina usko vezana za stalne promjene političkih prilika, kao i gospodarskih interesa koji se bore za premoć. Od biskupa i njegova rizničara do lokalnih trgovaca i klesara, pa i židovskih stanovnika grada, svi su uključeni u dugotrajnu gradnju hagenburške katedrale, koja potiče bujanje ljudskih slabosti, strasti i mana.

Tapiserija isprepletenih niti živopisnih likova čiji se životi vrte oko poteškoća i tragedija, lukavstva i ambicija, poroka i progona čine ovaj roman epskom pričom o misticizmu, politici, religiji, ali i ljudskoj krhkosti.

RECENZIJE:

»Remek-djelo koje sjajno dočarava srednjovjekovni duh i vrijeme. Pravi spisateljski trijumf.« Dan Jones

»Roman velikih ideja prikazanih kroz prizmu života malenih ljudi.« Sarah Bowers

»Autor je stvorio impresivnu pozornicu na kojoj se prožimaju politika, religija i suprotstavljene ljudske želje.« The Sunday Times

»Realističan prikaz jednoga srednjovjekovnog grada, njegove trgovine i ambicija, nasilja i suživota. Ovo epsko djelo dojmljivo je poput katedrale koja se nalazi u njegovu središtu.« Publishers’ Weekly

O AUTORU:

Ben Hopkins scenarist je, filmski autor i romanopisac. Živio je u Londonu i Istanbulu, a sad živi u Berlinu. Među njegovim su filmskim djelima dugometražni filmovi, kratki filmovi, igrani i dokumentarci, a dobivali su nagrade na festivalima kao na primjer, u Berlinu, Locarnu, Antalyi i Torontu (Hot Docs).