Čestitaj svojoj Davorki!

Hrabre i energične: Danas imendan slave Davorke!

Kažu da su Davorke vedre, dinamične, hrabre i energične. Rekle bismo - hodajući 'Duracell'! Imaš li u svom životu koju Davorku, ne zaboravi je danas nazvati i čestitati joj imendan

Imendan Davorka

Danas imendan slave Davorke, a imaš li među svojim prijateljicama neku koja nosi ovo ime, ne zaboravi joj čestitati. Ako si ti Davorka, mi čestitamo tebi!

Davorke su vedre žene, jasne, dinamične i pune energije. Staroslavenski bog rata zvao se Davor, odakle ovo muško ime vuče porijeklo. Ženska inačica istog je upravo Davorka, no može biti i Davorjanka.

shimmer fallback

Staroslavenski bog rata nije jedini kojemu Davori, Davorini, Davorke i Davorjanke mogu zahvaliti na imenu. Postoji još jedna teorija o porjeklu ovog imena. Otprilike tako, točnije "davori!" zvučao je stari uzvik radosti, čuđenja, prijetnje i žalovanja.

Ovoliko emocija pokrivenih jednim uzvikom ukazuju na to koliku je imao snagu, a s obzirom da prema latinskoj izreci: Nomen est omen - ime određuje čovjeka, sigurne smo da su i Davorke osobe koje krasi izuzetna snaga.

Svim našim Davorkama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.