Čišćenje stana savjeti - priznajte ovo je i vaša omiljena tema

Kome to čišćenje stana nije omiljena aktivnost? Za neke šala, a za druge vrlo ozbiljna stvar i o toj temi bi se moglo beskonačno pričati pa evo i nje - savjeti za čišćenje stana

Čišćenje stana savjeti - priznajte ovo je i vaša omiljena tema

Pitali smo neke od profesionalnih čistača koji imaju briljantne trikove kako obaviti posao brzo i kvalitetno. Evo i neki savjeti za čišćenje stana koje smo dobili od njih.

Prvi savjet za čišćenje stana je da izbjegavajte čistiti jednu po jednu prostoriju jer je takav način prespor iz jednog jednostavnog razloga – previše je različitih zadataka za obaviti u jednoj prostoriji. 

ImageTo oduzima fokus i neprestano prebacivanje s jedne vrste zadatka na drugu vrstu samo nam oduzima vrijeme.
Razmislite da li želite sat dva čistiti samo kuhinju na primjer, ili za to isto vrijeme želite očistiti cijeli stan,, što je doista velika razlika za nekog tko i nema baš vremena na bacanje.

Savjeti koje su nam oni dali za čišćenje stana kažu da podijelite površinu čišćenja na jednaku vrstu zadataka, imajući na umu cijeli stan, bit ćete brži jer je jednostavnije fokusirati se na jedan zadatak i odraditi ga, nego skakati s jednog na drugi zadatak.

Prvo obrišite prašinu po cijelom stanu s nekoliko krpa za čišćenje. S mikrovlaknima i obrišite prašinu s vrha namještaja, polica, televizora i okvira sa slikama.
Zatim prođite sve prostorije po kući i promijenite posteljinu i stolnjake tamo gdje je to potrebno te namjestite prekrivače.

Imajte spremne krpe i sredstva za čišćenje stakla i očistite sve staklene površine u kući.

Neizbježni su i ovi savjeti za čišćenje stana koji će vas ubrzati još više.
Kada krenete u kuhinju i kupaonicu prvo prođite cijelim stanom i nanesite sredstvo za čišćenje na sve elemente u kuhinji i kupaonici na koje se može nanijeti (sudoper, štednjak, wc školjka, tuš kabina, kada). Nakon toga, uzmite krpu i krenite brisati po redu. Imajte na umu da što dulje sredstvo za čišćenje stoji na površinama, otopit će bolje eventualne masnoće i jednostavnije ćete ga odstraniti s površine.

Savjetnici za čišćenje stana na sam kraju stavljaju usisavanje pa pranje podova kao točka na kraju uspješno obavljenog zadatka.
Sada je red na vama da krenete u akciju.