Četveronožne maze: Ove pasmine uvijek su spremne za zagrljaje

Ima li ičeg ljepšeg od veselog psa koji će te dočekati svakog dana kad se vratiš kući i zasuti obiljem pažnje? Mi mislimo da nema. Otkrij koje su to najveće maze među pasminama

Četveronožne maze: Ove pasmine uvijek su spremne za zagrljaje

Dobro je poznato da je pas najbolji i najvjerniji čovjekov prijatelj. Ovi mnogima najdraži mezimci generalno su iznimno privrženi svojim vlasnicima te često znamo čuti da je pseća ljubav prema čovjeku toliko neiskvarena i čista da ju ljudi zapravo ni ne zaslužuju. Iako to vrijedi za sve pse, neke su pasmine ipak sklonije otvorenom pokazivanju naklonosti. 

Image

15 pasmina koje su najvjernije svojem čovjeku

Prave pseće maze tako nikada ne odbijaju zagrljaje, poljupce i spavanje u krevetu s vlasnicima, a ako baš takvog psa želiš nabaviti pročitaj našu listu i saznaj tko su najveće maze psećeg svijeta. Od slatkih labradora pa do velikih doga - ovih deset pasmina oduševit će te svojim velikim srcem i još većom potrebom da ti baš uvijek i u svim prilikama iskazuju koliko te vole. 

Zlatni retriver

Veliki, dugog zlaćanog krzna i s vjerojatno najboljom osobnosti od svih pasmina – zlatni retriveri s razlogom su na glasu kao najbolji i najumiljatiji obiteljski psi. Njihova ih dobra ćud stavlja na sam vrh liste najboljih pasmina za djecu, a činjenica da su vječno zainteresirani za igru čini ih idealnim aktivnim psima koji će vlasnike pratiti u svim avanturama. Naravno, zlatni retriveri su i velike privržene maze koje neprestano traže pažnju vlasnika.

Cavalier King Charles španijel

Ovi slatki, umiljeti psići manje veličine idealni su za život u stanu, kao i za obitelji s djecom. Strpljivi su i mazne naravi, pa su vrlo vjerni svakom članu svoje obitelji. Uz slatko, gotovo uvijek tužno lice i velike oči, ovi psići mekog krzna kao da neprestano mole da ih se mazi. Uz to su i elegantni, tihi i vrlo šarmantni.

Chihuahua

Iako ih prati glas da su živčane i stalno napete, malene chihuahue su zapravo plahi psi skloni anksioznosti, pa im treba sigurno i dobro poznato okruženje kako bi se osjećale ugodno. Njihova ih mikro veličina čini pogodnima za život u gradu i uz malu djecu, a iznimno su sklone maženju s vlasnicima. Uz to, ova je pasmina vrlo inteligentna te vrlo nezahtjevna.

Velika doga

Jedna od najvećih pasmina na svijetu definitivno je velika doga. Ovi pseći divovi nježnog srca su nezgrapni, zahtijevaju mnogo pažnje i brige, ali sav trud uložen u njih vraćaju desetostruko – svojom pažnjom, lojalnošću i beskrajnom količinom maznih gesti. Poznato je da velike doge vole sjediti u krilima vlasnika, s njima spavati u krevetu i općenito im biti bliske na bilo koji način, pa sa sigurnošću možemo reći kako su prave divovske maze koje nisu svjesne svoje veličine.

Jazavčar

Ova je pasmina dugo bila zapostavljena, da bi zahvaljujući Instagramu i brojnim profilima koji su zaludili svijet slatkim fotkama minijaturnih jazavčara,  ponovno otkrili sav šarm ove vjerne i prijateljski nastrojene pasmine. Iako su veličinom maleni, imaju zaigran duh i veliko srce pa će svoje vlasnike slijediti bilo gdje i bilo kad. Pomalo tvrdoglavi, energični i mazni psi zahtijevaju aktivne vlasnike koji će ih obasipati tjelovježbom, ali i ljubavlju.

Mops

Još jedna malena pasmina su slatki mopsići. Ovi smežurani psi "zgužvanog" lica i velikih, buljavih očiju možda nisu najljepši primjerci pasa, ali su definitivno među najzaigranijima i najodanijima. Skloni stvarati nevolje i uvijek se zabavljati, traže snažnu ruku koja će ih znati kontrolirati, ali i maziti. Odlično se slažu sa starijim osobama, ali i s djecom, pa su općenito vrlo popularni. Njihovom je velikom, toplom pogledu teško odoljeti.

Labrador

Baš kao i zlatni retriveri, i labradori slove za idealne obiteljske pse koji pružaju puno ljubavi svim svojim vlasnicima. Dolaze u nekoliko boja i veličina, a svima im je zajednička strast prema kupanju, hrani i maženju. Zaigrani, inteligentni i s lakom sposobnošću učenja, labradori su idealni za dresiranje. Koliko dobro utječu na ljude i koliko su odani dokazuje i činjenica da je upravo ova pasmina najčešće korištena u terapijske svrhe.

Talijanski hrt

Ova malena, mršava pasmina porijeklom iz Italije daljnji je rođak engleskih i ruskih velikih hrtova. Specifično za ove pse je da su vrlo plahi i nježni te im treba stalna skrb i pažnja vlasnika. Zbog svoje su mršave, slabe konstitucije i tanke dlake uvijek spremni zavući se pod toplu dekicu ili u krilo vlasnika. Istovremeno se vole igrati te im treba dnevno istrčavanje, a mnogi smatraju i kako su iznimno obazrivi i tihi psi koji slabo laju.

Newfoundland

Ovi čupavi, vrlo dlakavi i veliki planinski psi zapravo su snažni divovi mekog srca. Podrijetlom iz Kanade, uzgajani su kako bi radili, pa im treba dosta aktivnosti tijekom dana, kao i četkanja. Iako zahtijevaju dosta održavanja i veliki životni prostor, pružaju i puno pažnje i ljubavi te su vrlo vjerni. Dobro se slažu i s djecom i s drugim psima, krajnje su neagresivni i imaju vrlo strpljivu narav.

Bišon

Mekani, maleni i živahni, ovi psići djeluju kao vesela klupka dlake. Uz gustu dlaku i velike crne oči, ovi psići pomalo podsjećaju na plišane medvjediće, pa ne čudi da su iznimno popularna pasmina. Znatiželjni su i spremni na avanture te vole istraživati svoje okruženje, a istovremeno su vrlo pogodni za život u stanu. Obožavaju se maziti i biti uz svoje vlasnike, no ne podnose duge faze razdvojenosti jer postanu anksiozni.