
Brzi recept za shakshuku - jednostavno jelo s jajima i povrćem

Shakshuka je nevjerojatno jednostavno jelo s jajima koje može jednako dobro funkcionirati za doručak, užinu ili večeru. Povrće s jajima prava je nutritivna bomba koja će nam pomoći da u tijelo unesemo dovoljno vitamina i minerala, ali i da budemo siti.
Osim što je ovo bliskoistočno jelo lako pripremiti, većinu namirnica uvijek imamo u kuhinji, može postati omiljeno brzo jelo za cijelu obitelj. Donosimo ti recept s osam jaja, naravno količine uvijek možeš smanjiti. No, ako želiš napraviti shakshuku s osam jaja i nemaš dovoljno veliku tavu, raspodijeli količinu u dvije tave i pripremaj istovremeno. Naravno, shakshuka može biti i zelena, važno je da se u tavi nalazi tvoje omiljeno povrće i jaja.
Sastojci:
3 žlice maslinovog ulja
2 velika luka, sitno nasjeckan
2 crvene paprike (izrezane duguljasto)
2 zelene paprike (izrezane duguljasto)
4 češnja češnjaka, sitno nasjeckan
1 žličica kima
½ žličice kajenskog papra
1 žlica koncentrata od rajčice ili crvene paprike
2 x 400g sjeckane rajčice iz konzerve
svježi korijander
svježi peršin
85 g izmrvljenog feta sira
8 žlica običnog jogurta
sol
svježe mljeveni papar
malo šećera prema potrebi
Priprema:
Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi s poklopcem. Dodaj luk i papriku te začini sa soli i paprom. Pirjaj na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodaj češnjak i pirjaj još dvije minute te pospi sjemenkama kima i kajenskim paprom. Umiješaj pire od rajčice ili crvenu papriku i pirjaj još nekoliko minuta. Dodaj rajčice iz konzerve s malo vode.
Pirjati 10 minuta, nepokriveno, dok se tekućina ne reducira. Probaj i ako je potrebno dodaj malo šećera zbog kiselosti rajčice. Pripazi na teksturu, ne smije biti previše tekućine, ali niti suho. Kada se umak reducira, umiješaj začinsko bilje.
U povrću napravi osam udubina, zatim razbij jaje u šalici i pažljivo ga spusti u rupu. Postupak ponovi s preostalim jajima. Pirjaj još nekoliko minuta dok se bjelanjak ne stisne, a žutanjak treba ostati tekući. Pospi izmrvljenom sirom feta i posluži uz jogurt.
Dobar tek!

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
