Brisanje lozinke na kompjuteru jednostavno je i brzo

Naučite kako se radi brisanje lozinke na kompjuteru. Vodimo vas korak po korak do brisanja lozinke sa sustava windows kako biste mogli ulaziti u kompjuter bez opetovanog unošenja lozinke pri svakom paljenju kompjutera.

Brisanje lozinke na kompjuteru jednostavno je i brzo

Vodič za brisanje lozinke na kompjuteru 

Na početku naglašavamo da ne preporučujemo brisanje lozinke na kompjuteru. Lozinke su tu za vašu sigurnost. Šifra na windows računu služi kako bi se vaši podatci zaštitili u slučaju neovlaštenog korištenja vašeg uređaja.

ImageAko ipak želite brisati lozinku na kompjuteru, promislite koristite li kompjuter u sigurnom okruženju i pripazite tko ima pristup vašem uređaju, posebno ako se radi o poslovnom računalu.

Da biste izbrisali lozinku s kompjutera, prvi je korak kliknuti na Start, a zatim ući u postavke. Nadalje, uđite u opciju "korisnički računi gdje možete upravljati podatcima računa koji se koriste na vašem kompjuteru.

Sljedeći korak za brisanje lozinke s kompjutera je ući u opciju "mogućnosti prijave". Na kraju kliknite na opciju "promijeni" kako biste priveli brisanje lozinke s kompjutera kraju.

Tada će vas microsofto sustav pitati staru lozinku koju je važno unijeti radi vaše sigurnosti. Tada umjesto da unesete novu opciju samo pritisnite opciju "dalje", čime će lozinka s vašeg kompjutera biti uklonjena.