Anka Jewelry

#podrzidomace: Antonija radi nakit od poludragog kamenja, a iza njega stoji zahvala majci

Antonija je krenula s izradom nakita, ali ju je tada život odnio u drugom smjeru. Nakon što je postala majka, odlučila je nastaviti s Anka Jewelry - domaćim brendom nakita čije je ime posebna zahvala njezinoj majci Anki

Antonija Ivanković.jpg
Foto: Anka jewelry

Često na našem portalu možeš čitati priče o mladim i kreativnim ženama koje pokušavaju ispričati svoje priče na različite načine i donijeti nešto novo. Danas ti donosimo priču o mladoj ženi, Antoniji Ivanković, koja je od malih nogu voljela stvarati. No, tek kada se ostvarila kao maketing menadžerica odlučila je ispričati svoju priču kroz prekrasan nakit Anka Jewelry.

Image
Breza Ceramics

#podrzidomace: Stela radi unikatne keramičke komade koji osvajaju na prvu

Njezin nakit je decentan, ali opet ima vrlo snažnu stilsku notu. Anka Jewelry nije savršeno izrađen, a poludrago kamenje koje krasi svaki komad je nebrušeno i to ga čini posebnim. Sada je 36-godišnja Antonija otvorila je i svoj prvi pop-up dućan u Zagrebu, a mi smo s njom razgovarali o tome kako se odlučila na ovaj veliki korak i zašto voli neobrađeno poludrago kamenje.

shimmer fallback

"Brend Anka Jewelry nastao je prije točno dvije godine, nakon što sam mjesecima skupljala snagu da krenem uživo sa svojom pričom i proizvodima. Sa svojim brendom Anka htjela sam na hrvatsko tržište nakita donijeti nešto novo i drugačije, te ponuditi proizvod koji će odražavati mene, moje stavove i uvjerenja, ali i potaknuti emociju", ispričala nam je Antonija te dodala da se od malih nogu voljela "kititi" i vrlo često eksperimentirala s neuobičajenim dodacima.

Prvu kolekciju dizajnirala je još 2010. i prodavala ljudima oko sebe. No, život ju je odveo na drugu stranu, a onda je prije dvije godine odlučila ponovno krenuti u kreativne vode. Danas se izražava kroz poludrago neobrađeno kamenje i zanimljive oblike. "Glavni nositelj mog nakita je poludrago neobrađeno kamenje iza kojeg se krije bitna poruka, a to je da je nesavršeno, nepolirano, bez filtera najčešće i najljepše", dodaje dalje.

"Trenutačno je sav Anka nakit načinjen od mjedi koja je presvučena plemenitim metalima - 14-karatno zlato, rodij i ružičasto zlato. U ponudi imamo više od 15-tak poludragih kamenja. S novom Purpose kolekcijom prvi put imamo i posve nova poludraga kamenja, od kojih su neka po prvi puta dostupna na hrvatskom tržištu nakita", objasnila nam je dalje.

shimmer fallback

Nova kolekcija Purpose inspirirana je uzrečicom "Preko trnja do zvijezda" pa i sam nakit podsjeća na trnovite grane na čijim se vrhovima nalaze zvijezde, odnosno poludrago kamenje. Kolekciju čine narukvice i prstenje prilagodljivo bilo kojoj ruci ili prstu, te naušnice prvi puta dostupne u obliku ringova. Svaki je komad nakita načinjen od finog messinga, a dostupan je u dvije varijante – ružičasto zlato i 14-karatno zlato.

Posveta majci Anki i majčinstvu

Antonija je i mama 15-mjesečnog dječaka, a ovaj nakit je posveta majčinstvu, ali i posebna zahvala njezinoj majci Anki. Ženi koja ju je naučila da ne odustaje od snova i uvijek poštuje ono što ima. "Anka Jewelry nosi ime po mojoj majci kojoj sam i posvetila ovaj brend. Majke cijeloga života brinu o nama i pružaju nam potporu, a moja ideja je bila da pretočim majčin brižni karakter u formu nakita. Osim što skrivaju jedinstvenu ljepotu, poludraga kamenja imaju posebna svojstva pa istovremeno i brinu o nama, baš kao naše majke. Tako će, svatko tko nosi Anka Jewelry, uvijek imati potporu i pozitivnu energiju uz sebe", ispričala nam je dalje.

shimmer fallback

"Moja mama je samohrana majka, najviše joj se divim na snazi koju je imala da bi meni i sestri omogućila sve. Zahvalna sam joj jer me naučila da se izborim za sebe, da budem uporna i da ne odustajem od svojih snova, ali u isto vrijeme da cijenim ono što imam i da su obitelj i prijatelji najvažnija stvar u životu. S obzirom da sam nedavno i sama postala majka, najsretnija sam bila što je bila tu uz mene svaki dan i one prve dane i mjesece učinila puno lakšim. Mogla bih sada nabrajati u nedogled razloge zašto sam joj zahvalna, ali sam sretna što ju imam te što je tu uz mene i moju obitelj svaki dan. I majčin potpis je ukomponiran u samo pakiranje nakita jer želim njezin duh prenijeti svojim kupcima”", dodaje dalje.

Prvi pop-up dućan u Zagrebu

Antonija je na kraju ove godine krenula u još jednu novu avanturu, tijekom prosinca se njezin nakit može pronaći u prvom pop-up dućanu u centru CCO West. No, inače se može se kupiti preko službenog web shopa www.anka-jewelry.com ili u Babushka storeu u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Ne sumnjamo kako će Antonija u budućnosti imati još divnih iznenađenja pa ćemo sa zadovoljstvom pratiti njezin rad. Ona je jedna od žena koja se nisu bojale krenuti za svojim snovima, a hrabrost se uvijek isplati. Napiši nam u komentarima što misliš o ovom brendu domaćeg nakita.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.