Zaštiti svoje božićne ukrase

Ne znaš kako kućne ljubimce držati podalje od božićnog drvca? Imamo savjete

Tvoja mačka ili pas obožavaju "napadati" kuglice na boru? Evo kako ih na vrlo jednostavne načine možeš spriječiti u tom naumu

bozic-ljubimci.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Božić je najljepše doba godine, kada naš dom konačno možemo ukrasiti božićnim ukrasima i lampicama, kupiti najljepše božićno drvce i okititi ga najljepšim kuglicama i ostalim ukrasima i kada konačno možemo uživati u čaroliji koju nam ovo vrijeme donosi. To je najljepše doba, osim ako nemaš kućne ljubimce koji tvoje božićno drvce neće ostaviti na miru.

Play logo
Image
Tko bi im odolio!

Dnevna doza šećera: Psi i mačke naglavačke!

Bilo da se radi o mački ili psu, scenarij je već poznat - ta kuglica koja visi toliko nisko kao da ih poziva u napad, a oni se zatim jedva čekaju dočepati i ostalih ukrasa na tvom drvcu i, prije nego što si se snašla, tvoje je drvce već poluprazno, ili u najgorem scenariju srušeno na tlo.

Ono što je tvojim ljubimcima zabavno (igra s božićnim ukrasima na drvcu) može vrlo brzo postati prava blagdanska noćna mora za tebe i tvoje ukućane. Srećom, imati kućne ljubimce ne znači žrtvovati ljubav prema Božiću i božićnim ukrasima - postoje jednostavne mjere koje možeš poduzeti kako bi svoje božićno drvce zaštitila od kućnih ljubimaca, a sve o njima donosimo ti u nastavku.

Ukrase na božićnom drvcu objesi malo više i nemoj koristiti jestive ukrase

Ukrasi koji nisko vise kao da traže da ih znatiželjna mačka sruši na pod ili da ih obori pseći rep koji maše. Kako bi izbjegla iskušenje, svoje ukrase objesi izvan dohvata, a donje grane ukrasi lampicama. Osim toga, riješi se svih ukrasa na bazi hrane koji bi mogli privući tvoje ljubimce. Vijenci od kokica su jako slatki, ali bi uskoro mogli privući pozornost tvojih znatiželjnih ljubimaca, a to nikako ne želiš.

Play logo
shimmer fallback

Zaštiti božićno drvce

Svoje božićno drvce stavi u kut, a zatim ga okruži fizičkom barijerom, poput neke manje ograde. A ako imaš male ili manje odlučne kućne ljubimce, svoju blokadu možeš pretvoriti u izgovor za više dekoracija. Postavi nekoliko velikih omotanih kutija, bilo da se radi o pravim poklonima ili rekvizitima i izgledat će nevjerojatno. A umjesto fizičkih prepreka, svoje stablo možeš okružiti materijalima koji odvraćaju kućne ljubimce. Na primjer, i psi i mačke mrze aluminijsku foliju, pa je možeš postaviti oko drvca.

shimmer fallback

Drvce smjesti dalje od namještaja ili se odluči za manje drvce

Kada su u pitanju mačke i božićna drvca, sve je u lokaciji. Ako je tvoje drvce, primjerice, pored stola ili sofe, mačka može imati sav potreban poticaj da se baci na dio drvca koji si tako pažljivo ukrasila. Osim toga, neki vlasnici kućnih ljubimaca odriču se božićnog drvca standardne veličine u korist manjeg drvca koje se može podignuti dalje od znatiželjnih šapa, pa ni malo božićno drvce nije loša ideja (a možda i više njih).

shimmer fallback

Neka tvoje drvce ima 'loš' miris

Određeni mirisi koji ne smetaju ljudima su stvarno odvratni kućnim ljubimcima. Dostupan je veliki broj sprejeva koji se mogu kupiti u trgovini, a možeš i sama napraviti jedan od njih. Na primjer, ni mačke ni psi nisu ljubitelji citrusa, pa razmisli o vješanju domaćih ukrasa od kriški limuna i naranče na svoje drvo. Sjajno će mirisati tebi, a tvojim ljubimcima užasno i to je prava win-win situacija.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.