Misli na sutra

Sitnice koje znače razliku: 5 stvari koje uspješne žene čine pred spavanje

Želiš li postati najbolja verzija sebe, u svaki dan bi trebala ući spremna. Istina, ne možeš sve imati pod kontrolom, no sitnice poput ovih koje donosimo u nastavku, možeš

victor-hughes-vXATHT75s_I-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Znaš što ne bi trebala raditi prije odlaska na spavanje - preskakati skidanje šminke, piti kavu, jesti čokoladu, grickati kekse ili obilno večerati, do kasna gledati TV ili beskonačno skrolati po Facebooku i ostalim društvenim mrežama. No, znaš li što bi trebala činiti prije spavanja kako bi ti idući dan bio puno produktivniji, kako bi ostvarila maksimum i osjećala se sjajno?

Image
Male tajne velikih majstorica

Boginje oblina i njihova fitness rutina: Kako vježba Beyonce, a kako J.Lo?

U nastavku ti otkrivamo navike uspješnih žena kada je riječ o večernjoj rutinu, odnosno onoj pred odlazak na spavanje. Večer po večer, odnosno dan po dan i dospjet ćeš daleko. Uvijek se ugledaj na one bolej od sebe. Dobra je vijest što nije teško uvesti ove navike jer je riječ o tek nekoliko sitnica na koej inače ne obraćaš pažnju, a važne su.

Opusti se

Od jutra do mraka si u pogonu i na odmor ne stigneš ni pomisliti uz djecu, posao i kućanske obveze. Dani ti lete, a to nije smisao života niti prirodno stanje. Trebala bi u svakom danu pronaći vremena za opuštanje. S obzirom da je to najčešće nemoguće dok su ukućani aktivni i budni, ukradi za sebe vremena pred spavanje. Opusti se, usredotoči na trenutak, saberi misli, uživaj u nečem što voliš. Osim što ćeš ovako napraviti nešto lijepo za sebe, opustit ćeš tijelo i duh pred počinak i imati kvalitetniji san.

Image
Foto: Pixabay

Pospremi

Uredan prostor znači uredne misli. Prije odlaska na počinak posveti 15-ak minuta pospremanju po stanu. Ne predlažemo ti generalku u kasne sate, već lagano pospremanje, vraćanje stvari na svoje mjesto. Jednostavno prođi kroz hodnik, kupaonicu, kuhinju, dnevni boravak (dječju sobu možeš preskočiti jer sigurno neće djelovati opuštajuće). Posloži čisto suđe u ormariće, složi odjeću, makni sa stolića u dnevnom boravku sve ono čemu nije mjesto tamo, papuče koje je netko ostavio ispod njega, odnesi u hodnik… Na ovaj način, osim što preveniraš stvaranje nereda i svoj životni prostor držiš urednim, pripremaš se za spavanje. Smiruješ i dovodiš misli u red.

Image
Foto: Pexels

Napravi listu za idući dan

Prije, no što odeš u krevet napravi listu za idući dan. Napiši sve što ti padne na pamet, od najsitnijih stvari pa do onih velikih. Potom zaokruži one prioritetne.
Ne samo da ti sastavljanje popisa pomaže da bolje spavaš, jer te ne drže budnom misli o tome što te sve čeka sutra za odraditi, već i povećava vjerojatnost da ćeš sve obaviti i biti produktivnija. Lista donosi red u tvoje misli , mentalno te priprema za zadatke pa su i oni lakši za obavljanje.

Image
Foto: Pexels

Pripremanje odjeće

Prije spavanja pregledaj svoj popis obaveza, raspored sastanaka te pogledaj vremensku prognozu kako bi znala što odjenuti. Treba ti doslovce desetak minuta vremena da si pripremiš odjeću za idući dan. Ne ostavljaj ni jednu stavku neriješenom, čak ni sitnice poput čarapa. Upravo ti one mogu potrošiti vrijeme ujutro, dok tražiš po ladicama odgovarajuće ili jedine preostale. Odložite sve od čarapa Želiš li otići i korak dalje, pripremi i torbu koju ćeš nositi. Spremiš li sve što treba, ujutro ćeš moći u miru popiti kavu i dovesti se lagano na radnu temperaturu.

Image
Foto: Pexels

Isključi se

Noć je vrijeme kada bi se trebala isključiti iz virtualnog svijeta te sve svoje gadgete ostaviti u dnevnom boravku. Zaboravi na skrolanje po društvenim mrežama kao način opuštanja i dopisivanje. To ti troši energiju, opterećuje mozak na najbezvezniji način i krade vrijeme dragocjeno za san. Vrlo jednostavno - kako bi napunila baterije, moraš se isključiti iz struje. Čitaj knjigu, slušaj muziku, piši dnevnik.

Image
Foto: Pexels