Mjerne jedinice

Kako izračunati dimenzije TV-a od 75 incha?

Veličina ekrana televizora je glavna značajka televizora koja se gleda prilikom kupnje novog televizora. Saznajte kako izračunati dimenzije TV-a od 75 incha.

dnevna-soba-tv.jpg
Foto: Pixabay

Veličina vašeg televizijskog ekrana bitan je čimbenik pri kupnji novog televizora. No, budući da se veličina zaslona televizora mjeri dijagonalno, potrebno je poznavati formulu kojom ćete izračunati pravilne dimenzije televizora, odnosno širinu i visinu vašeg televizora.

Kada je potrebno izračunati dimenzije televizora od 75 incha, potrebno je znati formulu za izračunavanje širine i visine televizora pomoću dijagonale. Kada se računa visina televizora, potrebno je pomnožiti dijagonalu televizora sa 0,49, a kada se računa širina televizora od 75 incha, potrebno je pomnožiti dijagonalu sa 0,87.

Kada ste pomnožili dijagonalu s potrebnim formulama, dobiti ćete širinu i visinu televizora u inchima. Dobiti ćete rezultat da televizor od 75 incha ima 65,25 incha širinu i 36,75 incha visinu. Ako želite inče pretvoriti u centimetre, pomnožite dobivene rezultate sa 2,54. Tada ćete dobiti točnu širinu i visinu televizora od 75 inča. Dimenzije televizora od 75 inča su 165,76 x 93,35 cm, odnosno širina mu je 165,76cm, a visina 93,35 cm.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.