Mjerne jedinice

Kako izračunati dimenzije TV-a od 65 incha u centimetrima?

Želite kupiti savršen televizor za vašu dnevnu sobu? Za to je potrebno pronaći savršenu veličinu televizora. Saznajte koje su dimenzije TV-a od 65 incha u centimetrima.

dnevna-soba-tv.jpg
Foto: Pixabay

Televizor često postaje središnja točka u prostoriji, posebno u obiteljskim i dnevnim sobama. Ljudi također često drže televizore u svojim spavaćim sobama, a danas čak iu kuhinjama i kupaonicama. Glavni televizor u domu obično je velik i bitno je odabrati pravu veličinu za prostor, kako bi se televizor uklopio i bio zdrav za oči.

Kada se računaju dimenzije TV-a od 65 incha, potrebno je znati formulu za izračunavanje širine i visine. Kada se računa visina TV-a, potrebno je pomnožiti dijagonalu TV-a sa 0,49 , a kada se računa širina TV-a od 65 incha, potrebno je pomnožiti dijagonalu sa 0,87.

Dobiti ćete rezultat da TV od 65 incha ima 56,7 incha širinu i 31,9 incha visinu. Ako želite inche pretvoriti u centimetre, pomnožite dobivene rezultate sa 2,54. Tada ćete dobiti točnu širinu i visinu TV-a od 65 incha. TV će biti širok 144 cm i visok 81 cm.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.