Ljetna odjeća

Kako izbjeći znojenje prilikom nošenja odjeće od poliestera?

Jeste li znali da možete nositi odjeću od poliestera bez znojenja? Saznajte kako izbjeći znojenje prilikom nošenja odjeće od poliestera.

poliester.jpg
Foto: Pixabay

Poliester je jedna od najčešće korištenih tkanina u svijetu jer je jeftin i neće se lako gužvati. Gotovo 60% odjevnih predmeta koji se svake godine prodaju izrađeno je od poliestera. Poliester je hidrofoban. Iz tog razloga, čak i kada se znojite, poliester zadržava znoj umjesto da ga upija. Kao rezultat toga, postajete topliji. No, kako spriječiti znojenje kada nosite poliester?

Glavni razlog zašto poliester nije prikladan za ljeto je taj što vrlo slabo upija vlagu. Dakle, ako volite poliester i želite ga nositi bez znojenja, možete nositi mješavine poliestera. Na primjer, odjevni predmet izrađen od 65% pamuka i 35% poliestera može se nositi bez znojenja jer će miješana tkanina biti prozračna, lagana i upijajuća.

Još jedan način kako možete nositi poliester bez znojenja je koristeći upijajuće jastučiće ispod pazuha. Jastučići ispod pazuha namijenjeni su za upijanje znoja ispod pazuha. Ovi jastučići uglavnom imaju ljepilo na jednoj strani. Ljepilo se koristi za lijepljenje jastučića na ispod pazuha poliesterske odjeće kako bi se upijao sav znoj. Jastučići za znoj su izrađeni od visoko upijajućih materijala tako da u trenutku kada se počnete znojiti, oni odmah upijaju znoj.