Savjeti za putnike

Kozmetika u avionu

Nastavite čitati kako biste saznali možete li se šminkati u avionu.

pexels-anete-lusina-5240623.jpg

Uz sva različita pravila o tome što možete, a što ne možete donijeti u avion u ručnoj prtljazi, nije ni čudo da se zbunimo oko određenih predmeta.

Kao putnik možda se pitate o TSA pravilima kako se nosi šminka u torbama. Nije sve tako jednostavno kako biste možda željeli jer se pravila razlikuju ovisno o vrsti šminke.

Nastavite čitati kako biste saznali možete li se šminkati u avionu.

Možete li se našminkati u avionu?


Ako redovito putujete sa šminkom u torbi, ovo je važno pitanje na koje trebate odgovor. Prvo je najbolje pogledati šminku i utvrditi koji su predmeti tekući, a koji nisu.

Sve tekuće toaletne potrepštine ili šminka morat će se pridržavati pravila TSA o tekućini. To znači da svaki spremnik za šminku mora biti 100 ml ili manje, a svi spremnici moraju stati unutar jedne litre prozirne vrećice s patentnim zatvaračem.

Čvrsta šminka je jednostavna. Dopušten je standardni ruž. Dopuštene su olovke za oči. Sve su vaše četke za šminkanje u redu. Šminka u prahu je dopuštena, ali može postati malo kompliciranija. Pročitajte zašto da vidite zašto.

Možete li donijeti šminku u prahu u avion?

Brzi je odgovor da, šminku u prahu možete uzeti u ručnu prtljagu. No, čak i kod vaše netekuće šminke, postoje stvari koje biste trebali uzeti u obzir s novim pravilom TSA o prahu. Pravilo TSA o prahu znači da bi sve tvari slične prahu veće od 350 ml mogle biti predmet daljnjeg probira.

Prašci su i dalje dopušteni, a prema TSA-u, ne trebate ih vaditi ni iz vrećice za zasebno prosijavanje, osim ako ne prelaze 350 ml.

Stoga budite svjesni da bi TSA mogao odlučiti povući vašu ručnu torbu na stranu za dodatne postupke probira ako putujete s puderima, uključujući šminku u prahu.. Ali sve dok se zapravo ne pokušavate ušuljati u nešto nezakonito, ne biste trebali imati nikakvih problema osim nekoliko dodatnih minuta provedenih na sigurnosnom punktu.

Pravilo TSA o prahu

Vidio sam mnoge web stranice zrakoplovnih tvrtki koje navode da prah iznad 350 ml nije dopušten u ručnoj prtljazi, već samo u prijavljenoj prtljazi. Ovo je zapravo strože od onoga što TSA kaže.

Evo što web stranica TSA kaže o unošenju praha i tvari u prahu u ručnu prtljagu:

“Praškaste tvari veće od 12 oz. / 350 ml mora se staviti u zasebnu kantu za X-ray pregled. Možda će im trebati dodatni pregled i možda će trebati otvoriti spremnike. Radi vaše udobnosti, preporučujemo vam da stavite neesencijalne praške veće od 12 oz. u prijavljene torbe."

Dakle, ako imate pudere iznad te granice, a web lokacija vaše zrakoplovne tvrtke kaže da nisu dopušteni, morat ćete donijeti odluku o tome koga želite slušati. Osobno bih se držao pravila TSA u prahu, jer su oni ti koji pregledavaju prtljagu. Ali ne mogu vam dati nikakva jamstva.

U svakom slučaju, vaša šminka u prahu vjerojatno neće biti veća od ograničenja od 350 ml.

Možete li uzeti šminku u ručnu prtljagu ako je tekuća?

Opet, tekuća šminka dopuštena je u ručnoj prtljazi sve dok je svaka posuda od 100 ml ili manje i čuva se u vašoj prozirnoj vrećici s tekućim patentnim zatvaračem od 1 litre.

Ako putujete s tekućim stvarima, tekućim ružem, lakom za nokte ili bilo kojom drugom tekućom šminkom, pazite da su vaši spremnici dovoljno mali i spakirajte ih u svoju tekuću toaletnu vrećicu. Ne zaboravite na maskaru! To je ono što ljudi često zaboravljaju, ali maskaru smatraju tekućom, pa je svakako upakirajte u torbu s patentnim zatvaračem kako biste izbjegli sigurnosne gnjavaže.

Kad god je to moguće, u torbe je najbolje unijeti čvrstu šminku kako biste ograničili broj tekućina s kojima morate imati posla tijekom putovanja.

Možete li ponijeti parfem u avion?

Budući da je parfem tekućina, odgovor na pitanje mogu li donijeti parfem avionom je da, točno. Kao i ostale tekućine, i bočica s parfemom mora biti 100 ml ili manje. Ne nosite veću bočicu parfema u ruci ili će vam biti oduzeti!

Možete li donijeti lak za nokte u avion?

Budući da je lak za nokte tekućina, odgovor na pitanje, možete li odnijeti lak u avion, da, sve dok je manji i stane u vrećicu s tekućinama.

Možete li donijeti turpiju za nokte u avion?

Turpije za nokte dopuštene su u ručnoj prtljazi, čak i metalne, prema TSA.

Međutim, budući da odluka ovisi o agentu kojeg dobijete tog dana, preskočio bih metalnu turpiju za nokte samo u slučaju da neki pretjerani policajac odluči da je preoštar.

Možete li sa sobom ponijeti škare za nokte u avionu?

Škare za nokte još su jedan predmet koji se vjerojatno nalazi u vašoj šminkerskoj torbi. Oni su tehnički rezani, pa bi moglo biti zabrinutosti oko toga smiju li ih imati u ručnoj torbi.

Budite sigurni, škare za nokte možete ponijeti u avion u ručnoj prtljazi. Mislim, bilo bi prilično teško koristiti ih kao oružje, zar ne?

Možete li pincetu ponijeti u avion?

Ako redovito koristite pincetu kao dio svoje beauty rutine, možda se pitate, možete li pincetu odvesti u avion? Budući da zapravo nisu oštri i da bi ih bilo prilično teško koristiti kao oružje, TSA kaže da pincetu možete ponijeti u avion u ruci.

Ako odlučite u svoju prijavljenu prtljagu spakirati bilo što oštro, poput škara za nokte, uobičajenih škara ili čak pinceta, pobrinite se da je u koricama kako ne bi slučajno provukli vašu prtljagu i ozlijedili rukovatelja prtljagom.

Nadam se da ovo odgovara na sva vaša pitanja o tome možete li se šminkati u avionu!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.