Održavanje

Kako skinuti hrđu sa mramora?

Jeste li znali da možete skinuti hrđu sa mramora na nekoliko različitih načina? Saznajte što je hrđa i kako skinuti hrđu sa mramora.

mramor.jpg
Foto: Pixabay

Mramor je prirodni kamen koji se sastoji od kristala kalcita ili dolomita. Karakterizira ga jedinstvena tekstura i bogata boja, zbog čega je vrlo popularan za uređenje interijera i eksterijera. Međutim, mramor je kamen koji je osjetljiv na kiseline i druge kemijske tvari, što može dovesti do oštećenja površine. No, kako skinuti hrđu sa mramora?

Ako želite ukloniti hrđu sa mramora, možete koristiti nekoliko metoda. Prva metoda za skidanje hrđe sa mramora uključuje korištenje limunske kiseline. Stavite malu količinu limunske kiseline na mrlju i ostavite da djeluje nekoliko minuta. Potom upotrijebite krpu ili spužvu da nježno istrljate površinu.

Druga metoda za skidanje hrđe sa mramora uključuje korištenje oksalne kiseline. Oksalna kiselina je vrlo učinkovita u uklanjanju hrđe s mramora. Potrebno je pripremiti otopinu oksalne kiseline i nanijeti je na mrlju. Ostavite da otopina djeluje oko pet minuta, a zatim istrljajte površinu četkom za zube. Na kraju isperite mramor vodom i obrišite ga suhom krpom. Ovo je najjednostavniji način za skidanje hrđe sa mramora.