Mjerenje

Kako se pravilno i točno mjeri širina ramena?

Širina ramena važna je kod kupnje majica, sakoa, košulja, ali i haljina. Donosimo kako se mjeri širina ramena u svega nekoliko koraka.

metar.png
Foto: Pixabay

Širina ramena je mjera udaljenosti između lijevog i desnog ramena osobe. To je jedan od važnih pokazatelja u određivanju veličine odjeće. Širina ramena je važna i u fizičkom smislu, jer može pomoći u određivanju funkcionalnosti ramena. No, kako se mjeri širina ramena?

Prvo što trebate učiniti kada želite izmjeriti širinu ramena je stati uspravno. Osoba bi se trebala staviti u stojeći položaj s rukama spuštenim uz tijelo. Osoba koja vam mjeri širinu ramene bi trebala stajati iza vas i mjeriti udaljenost od lijevog do desnog ramena na vrhu ramena.

Sljedeće što trebate učiniti kada želite izmjeriti širinu ramena je pravilno očitati mjeru. Mjerenje bi trebalo biti izvršeno s ravnim metrom. Rezultat bi trebao biti u izražen u centimetrima. Uzmite u obzir da širina ramena može varirati od osobe do osobe i da se mjerenje može razlikovati ovisno o veličini i stavu osobe. Osigurajte da mjerite širinu ramena u stojećem položaju s rukama spuštenim uz tijelo, kako biste dobili najprecizniji rezultat.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.