Umjetnost

Kako prepoznati Vilerov goblen?

Zanima vas što je Vilerov goblen i kako ga prepoznati? Ne morate tražiti dalje. Donosimo jednostavan način za prepoznavanje Vilerovog goblena.

goblen.jpg
Foto: Pixabay

Vilerov goblen, također poznat i kao Aubussonov goblen je vrsta ručno izrađenog tapiserijskog tkanja koje je nastalo u Francuskoj u 17. stoljeću. Ovi gobleni su bili popularni u europskim dvorovima i plemstvu zbog svoje izuzetne ljepote i kvalitete. No, kako prepoznati Vilerov goblen?

Da biste prepoznali Vilerov goblen, trebali biste obratiti pozornost na nekoliko karakteristika. Prvo, Vilerovi gobleni su često izrađeni u pastelnim bojama s motivima cvijeća, krajolika, povijesnih scena ili mitoloških bića. Drugo, Vilerovi gobleni su obično vrlo detaljni i imaju visoku razlučivost. Treće, ovi gobleni su obično izrađeni od visokokvalitetne vune i svile.

Postoji nekoliko načina na koje možete saznati je li tapiserija koju posjedujete Vilerov goblen. Prvo, možete potražiti potpis ili pečat proizvođača na tkanini. Drugo, možete pregledati tkaninu i vidjeti jesu li motivi i boje usklađeni s tradicionalnim Vilerovim stilom. Treće, možete potražiti stručnjaka za procjenu tapiserija koji će vam dati preciznu procjenu. Važno je napomenuti da su Vilerovi gobleni vrlo vrijedni i da se prodaju po visokim cijenama. Zbog toga su lažni Vilerovi gobleni česti na tržištu, pa budite oprezni prilikom kupovine. Ako niste sigurni u autentičnost tapiserije, potražite stručnu procjenu kako biste bili sigurni u svoju kupovinu.