Suho cvijeće

Kratki vodič za pravilno sušenje hortenzije

Volite izgled i boje hortenzije? Zašto ne biste osušili hortenziju i uživali u njenim bojama cijele godine. Pratite kratki vodič i saznajte kako osušiti hortenziju.

hortenzija.jpg
Foto: Pixabay

Cvjetovi hortenzije veliki su upadljivi cvjetovi u raznim bojama koje se kreću od plave preko crvene do ljubičaste i bijele. Uzgajate li hortenzije i želite sačuvati njihovu ljepotu dugo nakon što procvjetaju, razveselit će vas vijest kako je jednostavno osušiti hortenziju. Hortenzije su jedno od onih cvjetova za čije očuvanje nije potrebno gotovo nimalo truda. Ovaj način kako osušiti hortenziju traje oko dva tjedna i hortenzije možete čuvati do godinu dana.

Kako biste osušili hortenziju najprije odrežite svaki cvijet pod kutom pomoću škara za rezidbu, ostavljajući duljinu stabljike između 20 do 30 centimetara. Uklonite sve listove sa stabljike. Zatim stavite svoje svježe rezano cvijeće u vazu i vazu napunite otprilike do pola vodom i stavite na hladno mjesto zaštićeno od izravne sunčeve svjetlosti. Vodite računa da svoju vazu ne natrpate stabljikama, jer se hortenzija najbolje suši kada ima prostora za disanje.

Posljednji korak načina kako osušiti hortenziju je puštanje da voda potpuno ispari iz vaze. Ovaj proces obično traje oko dva ili tri tjedna. Na kraju ovog procesa bi vaše hortenzije trebale biti suhe na dodir, a stabljike bi se trebale lako otkidati. U ovom su trenutku hortenzije suhe i spremne za ukrašavanje vašeg doma.