Bonton

Savjeti za odlaganje pribora za jelo nakon jela

Prema bontonu treba pravilno odložiti pribor za jelo nakon jela. Kako ostaviti pribor za jelo nakon jela?

pribor-za-jelo.jpg
Foto: Pixabay

Jezik pribora za jelo vrlo je zanimljiv i koristan kada je u pitanju komunikacija s osobljem restorana. Način na koji ostavite pribor za jelo nakon jela šalje poruku osoblju restorana o tome kako ste uživali u vašem obroku. Na primjer, kada pravite pauzu za vrijeme ručka ili večere, trebate staviti vilicu i nož u središte tanjura s vrhovima okrenutim jedan prema drugome u obliku obrnutog oblika slova „V“.

Kada ste završili s jelom, a spremni ste za desert ili glavno jelo, ispravno je da nož i vilicu postavite u oblik križa, s vilicom prema gore, a nožem lijevo. Ako želite pokazati svoju zahvalnost, pribor za jelo možete postaviti udesno. Na taj način ćete osoblju pokazati da je hrana po vašem ukusu.

Međutim, postoji način kako ostaviti pribor za jelo nakon jela koje vam se nije sviđao. Za to je ispravno postaviti pribor za jelo u isti položaj kao u slučaju pauze, ali u ovom slučaju postavite vrh noža između zubaca vilice. Što se tiče pozicioniranja pribora za jelo na kraju obroka, ono se sastoji od jednostavnog postavljanja noža i vilice u sredinu tanjura, čime se podrazumijeva da ste završili s jelom i da se tanjur može odnijeti. Važno je poznavati ovaj način kako ostaviti pribor za jelo nakon jela kako biste ostavili dobar dojam.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.